Los Amigos – Amsterdam

In het Engels je eten bestellen, terwijl je gewoon in Nederland bent. Het overkwam uw ribtesters bij steakhouse Los Amigos in Amsterdam. Dit Argentijnse restaurant zit op de hoek van de regulierdwarsstraat, tegenover ‘Diner et Danser La Cage’.

“Yes, you want bread?” Ja, we willen brood. Op een zwoele vrijdagavond had uw favoriete recensent eens geen zin om zelf te koken. En dus zwierven we door het Amsterdamse na een lange werkdag. Na eerst langs Cafe de Klos langs te hebben gelopen (spareribtip, recensie volgt snel!) spotte we een mooi terras. Het was zonnig. De kaart leek goed. Los Amigos biedt een keur aan gerechten. Van tapas tot entrcote, van enchiladas tot spareribs. Wij kozen uiteraard voor het laatste.

Los Amigos stelt drie soorten ribvlees ter beschikking, allen met dezelfde prijs: 13,75 euro. Dan krijg je 800 gram spareribs, schoon aan de haak. Je kunt kiezen uit ‘normale spareribs’, ‘Amigos Ribs’ met een knoflooksaus en de ‘picante ribs’, voorzien van wat pittige pepers.

Terwijl we ietwat vreemd aangekeken werden -uw ribtester was alleen en dat is Nederland nog altijd ongewoon – bestelden we maar. Amigos. Picante, alstublieft. Even overwogen we om het in Engels te bestellen, dat is normaal in dit lelijke stuk Mokum, maar wij houden niet van overdreven gedoe. Eat smeckly* klinkt bovendien nergens naar.

Bah. Gewoon bah. Na het eten van een stuk ouderwets mals ribvlees voelen we ons alsof we zojuist 15 Big Macs in een recordtijd naar binnen hebben gestouwd. Wat en vieze vettige bende, zeg.

Eindcijfer recensie Los Amigos in Amsterdam

En dan denk je misschien: goh, dat zal dan wel heerlijk gemarineerd zijn. Niets van dit alles. De spareribs picante zijn bedruipt met wat laffe Spaanse pepers en dat is het dan wel. En sauzen? Helemaal niet aanwezig, op een mayonaise’tje na, maar die is eigenlijk bedoeld voor de al even zo vette Belgische frites. Het is gewoon smerige troep. En dat kunnen we niet anders dan jammer vinden. Goede vleestenten zijn schaars en worden alleen maar schaarser door de opkomst van de belachelijke Quinoa en Goji-bessenfetisj van hipsters, die langzaamaan net iets te veel aanwezig zijn in ons door gentrificatie-benevelde Randstadje.

Regulierdwarsstraat, jullie verdienen beter.

Cijfer

Cijfers
Smaak: 4
Bijgerechten: 3
Ambiance: 6 – met dank aan de straat
Marinade: 3
Malsheid: 5
Prijs/kwaliteit: 3

Eindcijfer Los Amigos in Amsterdam: 4

 

Reguliersdwarsstraat 57
1017 BK Amsterdam

*= een vrijzinnige vertaling van ‘Eet smakelijk’.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.