Kip spareribs van Jumbo Supermarkt

Kip spareribs jumboNee. Van een mooie zomer kunnen we niet spreken. Augustus 2014 gaat de geschiedenis in als de meest regenachtige ooit. Op de schaarse momenten dat er wel wat zonlicht in ons godvergeten grijze land te vinden is, moeten we verdomme genieten ook. En dus wordt de barbecue onder het stof vandaan gehaald, met CIF behandeld en voorzien van nieuwe kolen of – iets moderner – een nieuwe gasfles. En dan is een ribbetje toch niet verkeerd. De kip spareribs van Jumbo doen hun werk in ieder geval goed.

Een willekeurige woensdagavond, iets voor achten. De avond valt, de zon zakt. Zonder overdreven poëtisch te klinken een heerlijk moment om nog even snel de barbecue aan te slingeren. Jumbo biedt een variëteit aan soorten spareribs en omdat we in een gekke bui zijn – het is tenslotte woensdag – kiezen voor een verse kip-editie. Al is het maar omdat in een wereld waar het haast verboden lijkt te worden kip te eten  – kuch: plofkip – het weleens fijn is ordinair zo’n ei-leggende tweevoeter te verorberen.

Bovendien is het lekker goedkoop. De Jumbo levert 5 stuks ribs, die samen goed zijn voor 445 gram aan ribgenot. Daar betaal je 3,11 euro voor. Toegegeven: er zit natuurlijk wat bot bij, maar Jumbo heeft zijn kippetjes voorzien van meer dan voldoende kluifbaar vlees.

Jumbo geeft, zoals het een moderne kruidenier betaamt, zijn kip spareribs een verdomd hippe naam. We hebben heuse ‘smokey’ ribs in huis gehaald. Wat dat zou moeten betekenen geen idee, maar het zal vermoedelijk iets met de marinade te maken hebben. De ribs zijn voorzien van een flinke hoeveelheid aan oranje-achtige saus die het geheel een kruidige smaak moet bieden.

En als we de kippetjes iets langer dan de aangegeven tijd (barbecuen doe je op gevoel, Jamie Oliver zit ook nooit te mierenneuken over hoeveelheden zout en peper)  proeven, blijkt dit ook zeker het geval. Een lichtzoete, vettige smaak treedt onze monden binnen. De hyperstate of the art Boretti barbecue en Jumbo hebben hun werk goed gedaan.

Enthousiast kluiven we de kleine botten af, waarbij opvalt dat er verdomd weinig smerigheid aan je handen blijft plakken. Een goede zaak, zo wordt het nuttigen van spareribs zowaar nog normaal wanneer je een eerste date met Doutzen Kroes hebt. Al zal die wel geen spareribs eten, maar goed, dan stopt ze maar wat anders in haar mond…

Hoewel we massaal effe heel hard aan het genieten zijn, is er toch een kritische noot. Want wat is nou precies het smokey-aspect aan deze ribs? Onze standplaats – het exclusieve Cafe Rogier – is weliswaar tegen alle regelgeving in een rookkroeg, maar de spareribs voegen daar weinig aan toe.

Recensie Kip spareribs Jumbo conclusie

Is dat erg? Ach, tegenwoordig noemen ouders hun kinderen Vlinder of Hermelinde. Da’s ook verdomde hip, sneu en onnodig, maar dat wil niet zeggen dat het over zestien jaar geen lekkere wijven zijn. De kip spareribs van Jumbo zijn prima, maar een pretentieuze naam is overbodig. Noem die dingen gewoon ‘gemarineerde kip spareribs’. Dat dekt de lading. Net als dat Maartje en Lisa ook prima namen voor mooie dames zijn.

Kip spareribs van Jumbo cijfers
Malsheid: 8
Smaak: 7
Marinade: 6
Prijs/kwaliteitverhouding: 7

Cijfer: 7

Spareibs kip van jumbo

Jumbo kip spareribsJumbo heeft filialen door het hele land.
www.jumbo.nl

 

 

 

SpareribsTest.nl checkte eerder de spareribs van Aldi, Boni, Albert Heijn en Lidl.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.