El Caballo – Bodegraven

onbeperkt spareribs El CaballoBodegraven, van oorsprong bekend om haar kaashandel, z’n karaktistieke pakhuizen en florerende shampoomerk. Maar nog niet om z’n spareribs: het Noord-Hollandse stadje kwam tot vandaag zelfs niet voor op de website van SpareribsTest, wat op zich al opmerkelijk is. De echte spareribsliefhebber kan in Bodegraven echter zijn lol op. Voorbij de molen en de bierwinkel, zit aan een smal zijweggetje van de Dorpstraat het Argentijnse restaurant El Caballo, een meer dan prima plek voor wie het liefst meerdere stukjes vlees wegschrobbelt. Op één avond.

El Caballo dus, het adres voor hoge kwaliteit steaks en spareribs. Tenminste, dat hopen we. De website van het restaurant belooft ‘ een gezellige Argentijnse sfeer met kaarslicht’ en voor zulke beloften zijn we bij SpareribsTest nu eenmaal gevoelig. Entourage is immers de krent in de pap, de kers op de spreekwoordelijke taart en ga zo maar door.

De intimiteit van een kaars doet soms wonderen en maakt een slechte rib soms nét iets behapbaarder. Wat we aantreffen bij El Caballo heeft vooral veel weg van een houten blokhut. Kaarslicht ontbreekt, echte Argentijnse sfeerelementen vallen nauwelijks op. Een kniesoor die daar op let; ondergetekende is overigens ook geen kenner van de Argentijnse cultuur, belangrijker zijn de spareribs.

Kies je voor onbeperkt spareribs eten, wat een bezoeker van deze webzijde ongetwijfeld doet, dan biedt El Caballo vier keuzemogelijkheden: met pittige tomatensaus, knoflook, ananas marinade (?!) en de zoete spareribs. Kortom: de keuze is vrij ruim.

Uw recensent ging daarom met een lege maag op pad en testte – ja, echt – zes stukken vlees in alle beschikbare smaken, waarbij direct de snelheid van het serveren opviel. De gemiddelde tijd tussen bestelling en de eerste hap ligt op zo’n 10 minuten en bij de eerste ronde wordt het vlees met friet en salade geserveerd.

De spareribs zijn van een ruim voldoende kwaliteit. Het malse vlees komt gemakkelijk van de ribbetjes af en het meeste vlees is goed bereid. Dat wil zeggen: mals en op goede temperatuur. Naar mate de avond verstreek, passeerden ook wat minder malse stukjes de revue. Of beter gezegd: sommige stukjes vlees waren soms wat taai. Geen ramp, de bereiding van het vlees was meestal goed, al zorgde vooral de marinade in de meeste gevallen voor de grootste smaakbeleving. Aanraders: de Costillas El Caballo (met zoete marinade) en de Costillas a la Mexicano (met pittige tomatensaus).

De complimenten overigens voor El Caballo uit Bodegraven: het restaurant maakt niet gebruik van een fair use policy, zoals dat bijvoorbeeld geldt voor telecomproviders die onbeperkt internet aanbieden. Onbeperkt blijkt bij dit Argentijnse etablissement ook echt onbeperkt, ook na het eten van zes klompen vlees.

De serveerster ging die avond zelfs nog even op de fiets naar de winkel omdat het aantal biertjes die avond aan de tafel van ondergetekende niet aan te slepen was. Dat noemen wij bij SpareribsTest nou ‘een stukje klantgerichtheid’. Overigens heeft El Caballo een uitgebreide menukaart, dus zelfs de liefhebber van verse vis, een Argentijnse tournedos of een entrecote komt aan zijn trekken.

Conclusie recensie El Caballo – Bodegraven
Onbeperkt vlees eten voor 17,50 euro, daar zijn we gek op. Voor de bezoeker met een kleine maaginhoud misschien minder voordelig, maar voor de Bourgondiër een ware beleving. Bij SpareribsTest hebben we het qua smaak en prijs weleens slechter getroffen.

Cijfers
Smaak: 7,5
Bijgerechten: 6,5
Ambiance: 7
Marinade: 8,5
Malsheid: 7
Prijs/kwaliteit: 8,5

Eindcijfer: 7,5

El Caballo Bodegraven Bodegraven El Caballo El Caballo onbeperkt Spareribs


Adres El Caballo
El Caballo
Bouwsteeg 6
2411 AB Bodegraven
http://www.doscaballos.nl/

Leave a Reply

Your email address will not be published.