Ribhouse Texas – Woudenberg

Ribhouse Texas WoudenbergHet stoplicht springt op rood, het stoplicht springt op groen, in Woudenberg is altijd wat te doen. NOT! Toch werden wij er de afgelopen jaren meerdere malen op gewezen dat dit dorp een ‘onmeunig’ goed steak- en ribrestaurant zou herbergen: Ribhouse Texas. Tijd voor een test bij dit populaire restaurant aan de Stationsweg West.

Het toeval wilde dat wij deze maand een verjaardag hadden in ‘Woud’. Voorafgaand aan het feestje besloten we een goede bodem te leggen bij Ribhouse Texas. Inschattingsfout: we hadden niet gereserveerd. Je verwacht het niet op een zondag in een christelijk dorp, maar het restaurant zat afgeladen vol. Na een Corona aan de bar konden we gelukkig toch nog een tafeltje krijgen.

Ondertussen vielen we van de ene verbazing in de andere. Het bedienend personeel rockte de Lucky Luke-look (tip: check de strips op de wc!), de dopjes van de pelpinda’s die op iedere tafel stonden mochten gewoon op de grond worden gegooid en de country schalde door de speakers. Door het zware houten meubilair en de klapdeuren waanden we ons even in een saloon.

Belangrijker dan ambiance is echter het eten. Ik ging voor een steak (à 200 gram) en mijn tafelgenoot nam, hoe kan het ook anders, de spareribs. Van tevoren kregen we brood met kruidenboter. De hoofdgerechten werden geflankeerd door aardappel-en koolsalade. Een beetje magertjes, Texas! Er stond dan wel een ruime keuze aan bijgerechten op de kaart maar op deze manier loopt een etentje al snel in de papieren.

Dan de smaak. Die van de steak was uitzonderlijk goed. Perfect medium gebakken en erg mals. De spareribs gingen er ook goed in. Een lekkere marinade, en dat was ook wel nodig aangezien er geen saus bij geserveerd werd. Ondanks dat het vlees met redelijk wat kracht van het bot getrokken moest worden was de malsheid voldoende. Uw tester vond de ribbetjes wel een beetje aan de vette kant.

Recensie Ribhouse Texas Woudenberg conclusie
De prijs-kwaliteit-verhouding is heel behoorlijk te noemen als je tenminste niet veel extra’s bestelt. Voor de steak legden we 11,50 neer en de spareribs waren een euro duurder. Het brood stond niet op de rekening. Zouden we nog een keer de oversteek maken naar Woudenberg om te schaften bij Ribhouse Texas? Niet voor de ribs maar wel voor de steak!

Cijfers
Smaak: 7,5
Bijgerechten: 6,5
Ambiance: 9
Marinade: 8
Malsheid: 7
Prijs/kwaliteit: 7,5

Eindcijfer: 7,6

Spareribs Ribhouse Texas Woudenberg indiaan Ribhouse Texas - WoudenbergRibhouse Texas Woud

Adres Ribhouse Texas – Woudenberg
Stationsweg West 33-35
3931 EK Woudenberg
033-2861281
http://www.ribhousetexas.nl/site/woudenberg/

Comments are closed.