Havenrestaurant De Lunch – Volendam

thumb_volendamOmdat we onze liefde voor Nick Schilder, Simon Keizer, Kees Tol en co nooit onder stoelen of banken hebben gestoken, besloten uw RibTesters een lang weekend door te brengen in het mekka van de Nederlandse meezinger, het palingparadijs mét bijbehorende sound: Volendam. Er werd vanzelfsprekend iedere dag vis gegeten, maar op de laatste avond kon uw recensent het niet laten om de lokale spareribs van Havenrestaurant De Lunch aan een smaaktest te onderwerpen.

Het was de tweede keer dat weekend dat we een bezoek brachten aan De Lunch, gelegen aan de vermaarde Dijk. De eerste avond liepen we rond een uur of negen uitgehongerd door het dorp. We waren al afgewezen bij diverse etablissementen, maar De Lunch heette ons hartelijk welkom. We bestelden allen vis, en alles was gefrituurd, maar het smaakte meer dan prima. Krakers als Pak maar m’n hand en Als de morgen is gekomme schalden door het havenrestaurant en de sfeer zat er goed in. De ober maakte zelfs een ommetje naar de buren om ons van tandenstokers te voorzien.

Niets dan lof dus voor dit eetcafé. Op onze laatste avond liepen we weer op een vrij laat uur over de Dijk. We hadden die dag een boottochtje naar Marken gemaakt en ons in klederdracht laten hijsen en hadden na al dit toeristische geweld even uitgerust in ons huisje, zodoende. Maar weer stonden de deuren van De Lunch (merkwaardige naam trouwens voor een restaurant waar je ook ’s avonds terecht kan), wagenwijd voor ons open. We bestelden paling op toast, tomatensoep, een hamburger en natuurlijk spareribs.

Ondertussen vonden we ons omringd door junkfood etende en melk drinkende Volendammer jeugd. Navraag leerde dat de feestweek die dag begonnen was en dat men al vanaf het middaguur aan het zuipen was geslagen. De midnight snack en kalkbevorderaar hadden dus een katerwerende functie. Het was een waar schouwspel. Ondanks dat De Lunch vol zat, werd ons voedsel snel gereserveerd door het vriendelijke personeel. De paling, tomatensoep en hamburger waren erg lekker. De soep verdient zelfs speciale vermelding aangezien een heer uit ons gezelschap dit gerecht maar liefst twee keer bestelde.

We wilden dat we van de spareribs á € 14,50 hetzelfde konden zeggen. Helaas, de rib – ik spreek in enkelvoud omdat het om één stroke ging – was nogal taai. De marinade was een tikkeltje te veel aanwezig, maar wel goed van smaak. De frietjes die erbij geserveerd werden waren helaas ook niet om over naar huis te schrijven, want gebakken in oud vet. Dit is niet geheel onlogisch, aangezien de helft van het eten dat De Lunch serveert in dit goudgele goedje heeft liggen drijven. Verder lag er nog wat sla op het bord waar we rozijntjes in ontwaarden, een leuke touch.

Conclusie recensie Havenrestaurant de Lunch – Volendam
De Lunch is een oergezellige uitspanning die prima voedsel serveert voor een redelijke prijs. Tip: ga voor een van de visgerechten en laat de spareribs liggen, want daar zijn de koks van het havenrestaurant niet zo bedreven in. Tja, je moet Nick en Simon ook niet vragen om een jazznummer te zingen.

Cijfers Havenrestaurant de Lunch – Volendam
Smaak: 6,5
Bijgerechten: 7
Ambiance: 8,5
Marinade: 7
Malsheid: 5
Prijs/kwaliteit: 6,5

Eindcijfer: 6,8

foto2foto4foto3

Havenrestaurant de Lunch
Haven 96
1131 EV Volendam
0299-363246
http://www.delunchvolendam.nl

Comments are closed.