Mejuffrouw Janssen – Arnhem

Maandag. Dejansen_thumb start van de werkweek. Maar niet voor de horeca. Na een weekend lang topgastronomie verzorgen is de gemiddelde uitbater van een uitspanning moe en moet ‘ie bijkomen. Een welverdiende vrije dag dus. Maar niet voor Mejuffrouw Janssen in Arnhem. Dit huiskamer-achtige eetcafé levert ook op de maandag prima spareribs af. En dat ook nog eens tegen een redelijke prijs.

Vooropgesteld: Mejuffrouw Janssen staat niet bekend als het aller- allerbeste eetcafé van heel Arnhem. Maar het is wel een van de etablissementen die al jarenlang – Mejuffrouw Janssen bestaat sinds 1983 – goed scoort op het gebied van prijs/kwaliteit. Illustratief is het brood met tapenade en knoflooksaus vooraf. Bij menig restaurant betaal je hier al gauw drie tot vijf euro voor, bij onze aardige dame slechts 0,75 euro. Een verschil.
Toch lijkt er op design niet beknibbeld. Origineel, apart of one-of-a-kind kun je Mejuffrouw Janssen niet noemen, maar gezellig is het er zeker. Buiten hangt een mooie luifel, waaronder branders je voorzien van de nodige warmte. Groot is Mejuffrouw Janssen niet, maar in de knussige Duizelsteeg, op loopafstand van kroegenparadijs De Korenmarkt in Arnhem, is dat ook niet gek.

De kaart is gevarieerd en de prijzen zijn laag. Een driegangenmenu kost 16,95, terwijl een portie spareribs voor slechts 13,50 kan worden genuttigd. Verder bestaat de kaart onder meer uit varkenshaasmedaillons, een simpel maar doeltreffend kipsateetje en kogelbiefstuk.

De spareribs zijn rijkelijk bedekt met teriyaki-achtige saus. De drie stroken zijn helaas niet allemaal even mals, maar over het geheel genomen scoort Mejuffrouw Janssen toch een voldoende. Het vlees is vol van smaak en qua bijgerechten – typisch Hollandse groenten als wortel en bloemkool – zit het wel snor. Verder ontbreken een bakje frites en sla niet.

Conclusie recensie Mejuffrouw Janssen – Arnhem
Het is vooral allemaal erg degelijk. Niet goed, niet slecht – Mejuffrouw Janssen zit er precies tussenin. Dat kan niet gezegd worden van de service. Die is namelijk uitstekend. Een erg vriendelijke Arnhemmer voorziet je waar nodig van voldoende drankjes en waar nodig helpt hij je met wat persoonlijke ongemakken. Het creëert een fijne, ongedwongen sfeer. Kortom: ben je in Arnhem op zoek naar een etablissement waar je snel een prima hap naar binnen wilt werken, dan ben je bij Mejuffrouw Janssen aan het goede adres.

Cijfers
Smaak: 7
Bijgerechten: 7
Ambiance: 7,5
Marinade: 7
Malsheid: 6,5
Prijs/kwaliteit: 8

Eindcijfer: 7,2

ribs_janssen ruitzicht_janssen binnen_janssen

Mejuffrouw Janssen
Duizelsteeg 6
6811 GS Arnhem
026-3514069
http://www.mej-janssen.nl/

Meer restaurants? Check alle spareribs in Arnhem!

Comments are closed.