Restaurant / cocktailbar Riva – Nijmegen

riva-nijmegenUw ribtesters zijn de laatste tijd opvallend vaak in het oosten des lands te vinden. Een paar weken geleden aten we een ribje in Doetinchem en afgelopen vrijdag vonden we onszelf terug in Nijmegen, waar de Vierdaagse plaatsvond. Wandelen is geen hobby van ons, maar eten des te meer en dat kan gelukkig ook prima tijdens het jaarlijkse loopfestijn. We besloten naar de Waalkade te gaan en vonden een vrij tafeltje bij restaurant slash cocktailbar Riva.

Mijn metgezel had ooit een blauwe maandag in de Keizerstad gewoond en wist zich nog te herinneren dat Riva acceptabel eten voor een lage prijs serveert. Toen wij de menukaart kregen, zagen we dat er voor studenten de optie bestaat om een driegangenmenu te nuttigen voor maar €14,95. Voor mensen die niet te beroerd zijn om te werken (grapje) kost zo’n menu negen euro meer. Wij gingen vanzelfsprekend voor de spareribs, die met een prijs van €13,50 in de middencategorie vallen.

Deze ‘gelakte’ spareribs werden geserveerd met rijst, maar toen mijn disgenoot vroeg of ze in plaats daarvan patat kon krijgen werd er zonder morren een flinke schaal neergezet. Verder kregen we nog een klein bakje met gemengde sla. Toen onze borden op tafel werden gezet, moesten we constateren dat het vlees er wel erg zwartgeblakerd uitzag. Vooral mijn metgezel had pech: beide stroken hadden een te lange bereidingstijd gehad, terwijl het bij mij nog enigszins meeviel.

Dit bevordert de smaak natuurlijk niet. Het vlees was droog en een beetje taai. Mijn ene onaangetaste strook smaakte best goed, maar ik geef dan ook de voorkeur aan een vetvrij ribje. Als je de barbecuesaus van de McDonalds lekker vindt, ben je hier aan het juiste adres want de saus van Riva smaakt extact hetzelfde. De rijst, sla en patat waren prima.


Het rechthoekige bord waar we vanaf aten mocht er dan chic uitzien, erg makkelijk eten deed het niet; we konden de botjes amper kwijt. Een vochtig doekje zorgde ervoor dat we onze handen na het kluiven konden opfrissen. Dat opfrismoment kwam sneller dan we wilden: na een zwarte strook gaf mijn medetester er de brui aan. Ook ik besloot niet aan mijn tweede, aangebrande strook te beginnen.

Toen de serveerster de borden op kwam halen en vroeg of het gesmaakt had, antwoordden we dat we niet bepaald te spreken waren over de spareribs. Ze bood ons aan om een nieuwe portie te halen, maar dat hoefde voor ons niet meer. We kwamen overeen dat we een dessert gratis kregen. Niet veel later ging het brandalarm af: waarschijnlijk stond er weer een portie spareribs aan te fikken.

Om de recensie toch nog een beetje positief af te sluiten: mijn dessert, aardbeiensoep met een bolletje ijs, was erg lekker. De brownie die mijn tafelgenoot bestelde kon niet meer geserveerd worden, dus nam zij een cocktail. Al met al zijn wij niet erg lovend over het eten en de servie bij Riva (NB: we kregen onze eerste drankje tegelijkertijd met het hoofdgerecht). Of ze steken hebben laten vallen door de Vierdaagsedrukte of dat het altijd pet is, zal moeten blijken uit een hertest.

Cijfers
Smaak: 5,5
Bijgerechten: 7
Ambiance: 7
Marinade: 6
Malsheid: 5
Prijs/kwaliteitverhouding: 6

Totaal: 6,1

riva-nijmegen-2foto1

Waalkade 50
6511 XP Nijmegen
Telefoon: 024-6753535
http://www.riva.tv

Comments are closed.