Asia de Cuba – Utrecht

asia-de-cuba-utrechtSpareribs als tapas, een aantal jaar geleden berichtten we er al over. Taberna Caldopenas in Groningen werd destijds onder de loep genomen en het resultaat was positief. Ook deze keer kan SpareribsTest.nl trots zijn. Waarom? De spareribs van Asia de Cuba, een onbeperkt tapasrestaurant in Utrecht, zijn prima te nassen.

Op het Domplein in Utrecht zijn, naast die vermaledijde kerk, tal van leuke etablissementen gesitueerd, waaronder Asia de Cuba. Vooral populair onder hippe meisjes van in de twintig, om lekker gek wijntjes te drinken en onbeperkt te genieten van ‘leuke’ kleine hapjes zoals gamba’s, dadels en quiche.

Je kunt de inrichting van Asia de Cuba omschrijven als ‘modern Aziatisch’. Dat wil zeggen: hoge tafels, rode stoelen, donkere sfeerverlichting en stokjes als eetgerei. Dat de serveerster puur Nederlands is, in zowel uiterlijk als gedrag, doet verder niet ter zake. Maar daarover later meer.

Eerst maar even het concept. Asia de Cuba onderscheidt zich van andere tapasrestaurants door haar menu. Ja, je kunt er de obligate patatas bravas bestellen en ook calamaris en olijven staan op het menu , maar verder is het vooral fushion wat de klok slaat. Crostini met kabeljouwrilette, tajine van lam, vitello tonato, yakitori en een meloensoepje zijn een paar voorbeelden van de gevarieerde wereldkeuken die dit hippe etablissement voorstaat.

Verder werkt Asia de Cuba volgens het ‘all-you-can-eat’-principe. De prijs voor dit alles is sympathiek: van woensdag tot en met zondag betaal je €18,50, de rest van de week en op feestdagen rekent het restaurant vier euro meer. Iedere ronde mogen er per persoon vier gerechtjes besteld worden. Let wel: na 2,5 uur is het uit met de pret. Niet genuttigde hapjes moeten apart afgerekend worden om verspilling te voorkomen.

Mijn tafelgenoot en ik zijn nogal grote eters en we hebben uiteindelijk vier rondes weten weg te stouwen (zonder bij te betalen!). Samen met onder meer garnalenkroketjes, carpaccio, couscoussalade en kipvleugels kwamen tijdens de tweede ronde de spareribs op tafel. We kregen een bakje met twee kleine stroken in ketjapsaus. De spareribs waren erg mals en smaakvol en ook de marinade was lekker. We waren zelfs zo te spreken over de ribbetjes dat we ze in ronde vier nog eens hebben besteld.

Het moge duidelijk zijn: we zijn erg enthousiast over de spareribs van Asia de Cuba. Over alle gerechten eigenlijk. Het lekkere eten, de leuke locatie, goede sfeer en scherpe prijs maken dat wij hier zeker zullen terugkeren. Nog wel een kanttekening: we kregen twee keer een tapasgerechtje te weinig en de serveerster leek ons soms niet te willen zien als we met onze bestelkaart zwaaiden. Gelukkig zaten we bijkans naast de keuken dus negeren zat er niet in.

Smaak: 8
Bijgerechten: n.v.t.
Ambiance: 8
Marinade: 8
Malsheid: 8
Prijs/kwaliteitverhouding: 8

Cijfer: 8

img_0098 img_0097

Asia de Cuba
Domplein 8
3512 JC Utrecht
030-2315866
www.restaurantasiadecuba.com

Comments are closed.