Restaurant Verdis / King Of The Ribs – Amersfoort

img_0003Nee. We kunnen niet zeggen dat Restaurant Verdi’s in Amersfoort nou het meest sfeervolle restaurant van Nederland is. Een romantisch diner voor twee? Vergeet het maar. Maar als het gaat om de bereiding van spareribs scoort dit etablissement bovenverwachting goed.
Amersfoort heeft een bruisende horecakern. Jongeren drinken graag een biertje bij De Karseboom, terwijl eetgrage dertigplussers bij Quignon aan hun trekken komen. Als je tussendoor nog een frietje pakt bij Dikke Fuck , de veelzeggende bijnaam van de uitbater van de plaatselijke snackbar, heb je in deze stad een topavond.

Deze keer bezoeken we echter een restaurant dat niet in, maar net buiten het centrum ligt. Verdi’s (online ook wel bekend als King of the Ribs) ligt aan de Soesterweg, en dat is nou niet bepaald de meest gezellige buurt, zo vlak achter het station. Desalniettemin doet de familie Karami een aardige poging nog wat van Verdi’s te maken. Het interieur ziet eruit als dat van een gemiddelde shoarmaboer, maar dan met net iets meer cachet.

Gezellige wereldmuziek schalt door de speakers en aan de muren hangen mediterrane schilderijen. Het aantal stoelen is beperkt, wat een persoonlijke touch oplevert. Wil je iets te drinken bij je pizza of spareribs? Binnen tien seconden staat het op tafel. En als je de serveerster lief aankijkt, mag je het ongetwijfeld ook zelf pakken uit de koelkast, die links naast de houten bar staat.

Verdi’s bereidt een keur aan gerechten, maar spareribs zijn hun specialiteit. Op de voorkant van de papieren menukaart staat met koeienletters: ‘Als beste getest! Onze spareribs!’. Hoewel ietwat voorbarig, is deze vorm van guerrillamarketing natuurlijk wel een lokkertje.img_0009< En het is ook niet geheel onterecht, want de spareribs van Verdi’s zijn ontzettend smakelijk. Het restaurant serveert twee soorten: sweet en spicey. Beiden kosten 14,50 en worden geleverd met de obligate frites en sla. Om de spareribs meer smaak te geven kun je gebruik maken van een tweetal sausjes: knoflook en mayonaise. Maar dat is niet nodig, want de overigens vrij grote hoeveelheid spareribs zijn rijk gemarineerd. De zoete of pittige saus, voorzien van sesamzaadjes, druipt van het vlees af – na het eten van het bourgondische ribvlees heb je gegarandeerd vieze, vette vingers. En dat is direct een aandachtspuntje voor Verdi’s: er wordt namelijk geen bakje met water en citroentje geleverd om effe je handen schoon te maken. Zelfs een vochtige servet ontbreekt. Zonde, een kleine verandering doet wonderen. Aan de spareribs hoeft echter niets veranderd te worden: die zijn smaakvol en mals. Aanradertje!

Smaak: 8
Bijgerechten: 6,5
Ambiance: 6,5
Marinade: 8,5
Malsheid: 8
Prijs/kwaliteitverhouding: 7,5

Gemiddelde: 7,5

King of the Ribs Amersfoort img_0004
Restaurant Verdi’s/King of the Ribs
Soesterweg 228-230
3812 BG Amersfoort
033-4450636
http://www.verdis.nl/

Comments are closed.