Gonzales – Deventer

Restaurant Gonzales - Deventer

Dankzij een hotelbon die mij dankzij Twitter in de schoot was geworpen, bracht ik vorige week een nacht door in het rustieke Deventer. Dit prachtige stadje aan de IJssel kent vele knusse bistro’s en gezellige tapastenten maar mijn aandacht werd meteen getrokken door barbecuerestaurant Gonzales, gelegen om de hoek van mijn hotel. Perfect, dacht ik, kunnen ze me na afloop naar huis rollen: spareribs in Deventer!

Waarom koos ik nu voor dit tamelijk ordinaire concept? Nou, het is al enkele weken prachtig weer en de onmiskenbare geur van verbrand vlees had al meerdere malen mijn reukorgaan bereikt. Helaas ben ik zelf niet in het bezit van een barbecue dus het bleef bij inhaleren. Totdat ik Gonzales betrad.

Mijn reisgenoot en ik bezochten het restaurant op een donderdagavond rond een uur of acht. Het was niet druk, slechts twee grote groepen vulden het etablissement met hun aanwezigheid. We werden welkom geheten door uitbater Anton, die ons meteen duidelijk maakte dat we hem niet met meneer mochten aanspreken op straffe van het doen van de afwas. Daarna legde deze routinier ons uit dat er twee buffetten waren; een met salades en een met vlees en vis. De spiezen die bovenaan onze tafel hingen konden we zelf vullen en op de in de tafel ingebouwde barbecue leggen om te roosteren.

Maar eerst kregen we een kommetje soep. Er was keuze uit tomaten- en mosterdsoep en mijn angst dat die rechtstreeks uit een zakje Cup-a-Soup zou komen, bleek onterecht. Lekkere binnenkomer, Gonzales. Ondertussen werd stokbrood met kruidenboter geserveerd. Na deze eerste gang was het tijd om ons op de buffetten te storten. Lees: het vlees-en visbuffet, want salades kunnen ons carnivoren vanzelfsprekend gestolen worden.

Er was voldoende keus: rund- varkens- en kalkoenvlees en garnalen in verschillende marinades. Omdat ik deze recensie schrijf in opdracht van een spareribsrecensiesite zal ik mij vooral op deze vleesvariant focussen. Allereerst, het was nogal een gehannes om de stukken sparerib aan de spiezen te (k)rijgen maar toen dit eenmaal gelukt was, was het vlees in no time gaar. Dit omdat de ribs al van tevoren gegaard waren. De smaak en malsheid waren dik in orde; de marinade was lichtzoet maar niet te overheersend.

Over de bijgerechten ben ik ook content: de frietjes werden steeds opnieuw aangevuld en het eerdergenoemde saladebuffet was zeer uitgebreid. Ook waren er verschillende sauzen aanwezig. Tijdens het eten genoten we van pompende 90’s-knallers en Anton verloor ons geen moment uit het oog zodat we nooit lang zonder een biertje zaten. We zijn tot elf uur blijven zitten, want de claim ‘all you can eat voor 21,95’ moest natuurlijk wel waargemaakt worden. (TvdW)

Smaak: 7
Bijgerechten: 8
Ambiance: 6
Marinade: 7,5
Malsheid: 7,5
Prijs/kwaliteitverhouding: 8

Gemiddelde: 7,3

gonzales deventer spareribs
gonzales2

Gonzales Deventer (maakt deel uit van een franchise-formule)
Engestraat 9
7411 LC Deventer
0570-601077

147 thoughts on “Gonzales – Deventer

  1. Jan- Willem on

    Als je de volgende keer weer in Deventer bent, moet je eigenlijk Grillroom Shalom in de grote ovenstraat moeten proberen.
    Dan was het cijfers vast en zeker hoger uitgegevallen.

    Ik heb in veel plekken van Nederland Spareribs gegeten, maar ik denk dat Shalom toch wel bij de beste hoort.
    Het vlees is daar zo lekker mals en goed van smaak, ik geef het een 10.