Hertest: Broadway American SteakHouse

spareribs_asSoms heb je als recensent van SpareribsTest pech: je frieten smaken naar karton, de sla zou je zelfs het dode konijn met kerst niet serveren en erger: de spareribs zijn niet te pruimen. Welnu: ook bij SpareribsTest.nl verdienen etablissementen soms een tweede kans. Als je er met een bekaaide twintigste positie van afkomt, heb je het namelijk niet erg goed gedaan. Tijd voor een nieuwe test, want het was alweer zo’n drie jaar geleden dat SpareribsTest het Broadway American Steakhouse binnenliep.
Genoeg tijd om je keuken op orde te brengen daar aan de Oudegracht in Utrecht, me dunkt. Om het geheugen nog even op te frissen, pakken we het eerste testrapport er nog even bij: de marinade overdone, de sla te konijnerig en de ambiance om te huilen. De snelle service en de hip gesneden komkommer ten spijt.

Goed, het Broadway American Steakhouse blinkt nog steeds niet uit in het hebben van een gezellige ambiance, terwijl je dat van een Amerikaans vleeshuis wel mag verwachten. Het is allemaal wat kaal en het meubilair kan zo bij het plaatselijke buurthuis zijn opgehaald.

Gelukkig is dat niet het belangrijkste. Dit keer bestelden we de ‘spicy baby ribs’ a 15,50 euro, volgens de kaart 650 gram pittige gemarineerde spareribs. Dat pittige viel misschien wat tegen, met de malsheid en de smaak zat het gelukkig wel snor. Was de marinade de vorige keer nogal overheersend, dit keer was de kok wat minder hard uitgeschoten. Een ruime voldoende voor de smaak van de ribs.

Het vlees werd geserveerd met lekkere Franse frites, sla en – jawel – een tomaatje bovenop de ribs. Als het vlees was tegengevallen, had dat gegarandeerd een compensatietomaatje geheten. Niet nodig jongens, niet nodig.

Conclusie: Het Broadway American Steakhouse krijgt het voordeel van de twijfel. De spareribs waren zowel qua smaak, marinade als malsheid van ruim voldoende kwaliteit. Om je vingers bij af te likken dus. Als er nog iets meer zorg aan het bijgerecht en de ambiance zou worden besteed, zou men de spareribs-oorlog nog weer eens kunnen aangaan, daar aan de Oudegracht in Utrecht.

Cijfers
Smaak: 7
Marinade: 7
Malsheid: 8
Ambiance: 3
Bijgerechten: 6
Prijs/kwaliteit: 7

Gemiddeld: 6,3

Broadway American Steakhouse
Oudegracht aan de Werf 139
3511 AL Utrecht
030 2312643
http://www.broadwayamericansteakhouse.nl

Lees ook de vorige RibTest!

spareribs_as

Comments are closed.