‘t Ribbeke – Antwerpen (BE)

't ribbekeDe eerste rib-ervaring in Belgie was niet geweldig. Om vooral niet te zeggen: ronduit verschrikkelijk. Maar een wegrestaurant als Carestel mag je natuurlijk nooit vergelijken met een gezellig restaurant in hartje Antwerpen. Dus ging Theo Westgeest vol goede moed naar ‘t Ribbeke. En hij werd niet teleurgesteld.

Laat ik beginnen met onze Belgische bezoekers welkom te heten. SpareribsTest.nl… nu ook voor onze Vlaamse vrienden!

Laatst moest ik voor mijn hobby naar Antwerpen. Er is in het noorden van Antwerpen een populaire wijk met veel restaurants; “Het Slachthuis” genaamd. Dicht bij elkaar zag ik een stuk of 10 etablissementen. De koks zijn er nog trots op hun producten en bereiding en dat zie je terug op je bord. Ons oog viel op, hoe verrassend, restaurant ’t Ribbeke. (Geen zorgen: ze serveren ook andere gerechten)

Rij de A16 af (A1 in België) en zet de TomTom/Sat nav aan richting St Michelskaai, daar is het gratis parkeren; afslag Merksem voor de analogen onder ons. Na geparkeerd te hebben is het 10 minuten lopen naar het centrum, bestel daar gerust een ‘Bolleke’ op Groenplaats of de Grote markt. Is er genoeg goesting gewekt, dan kan je met het openbaar vervoer naar Antwerpen-Dam. Makkelijker is om voor 10 euro een taxi te pakken of zelf te rijden.
Zoals gezegd zitten er een paar restaurants dicht bij elkaar, wij zagen op het menu van ’t Ribbeke voor €15.95 spare ribs á volante staan. A volante is de Belgische term voor onbeperkt. Mijn Belgische tafelgenoot en ik wisten genoeg. Mijn tweede niet-Belgische tafelgenoot ook.

De ribs
Het zijn de dunne lange spare ribs en oh zo lekker, met een zoete marinade en perfect gebakken, dat ze van het bot komen zonder morsen. Kauwen is schier optioneel. De ribs worden geserveerd met 5 bakjes sauzen zodat je zelf dan variëren; sweet chili, knoflook, gember, frisse mayo en een 5e die ik mij zo 1, 2, 3 niet meer kan herinneren. Wie het kan zien op de foto mag het in de comments vertellen. Frieten en de bakjes voor de botjes en je vingers ontbreken ook niet. Zoals op de foto te zien is krijg je er ook een groot stuk meloen bij. getcontent-1

Ze komen het feestmaal brengen zo lang je wilt en ze laten niet lang op zich wachten, dit alles zonder in te leveren aan kwaliteit. Wees dus niet bang dat de 5e minder lekker is dan de 1e.
Dit is echt een aanrader. Ga er gerust heen en eet je een ongeluk. Ik kom hier zeker en vast nog eens terug…
Oh, extra gratis tip: ga er in Belgische restaurants van uit dat je er NIET met een pinpas (bankkaart) kan betalen. Cash of credit card kan vaak wel.

Smaak: 9
Marinade: 8.5
Ambiance: 7 (we zaten buiten)
Prijs/kwaliteitverhouding: 8
Bijgerechten: 8.5
Malsheid: 8

Cijfer: 8.2
I’ll be back rating: I’ll be back.
bijgerechten ribbeke

Lange Lobroekstraat 51
2060 Antwerpen

Comments are closed.