Het Kippaleis – Arnhem

kipWaar velen zich wagen aan de spareribs bij de verschillende restaurants, heb ik afgelopen weekend besloten ons goddelijke vlees voor een gedeelte zelf te bereiden. Vanwege het mooie weer was het weer tijd voor de eerste barbecue van dit jaar. En wat is een barbecue zonder spareribs! Dus op naar de beste poelier in Arnhem: het kippaleis. Door Kevin Kraak.

Ik besloot om de spareribs te halen bij een poelier die gevestigd is in winkelcentrum Kronenburg in Arnhem, genaamd Het Kippaleis. Normaal kom ik hier voor de tv-sticks met piri-piri saus. (Even voor de eventuele kipliefhebbers onder ons, deze zijn om je vingers bij op te eten.) Daarom weet ik dat ze hier ook spareribs verkopen.

Eenmaal aangekomen ligt er een vitrine vol spareribs, ik weet niet waar ik moet kijken de een ziet er nog lekkerder uit dan de ander. Dit terwijl deze ribs nog gewoon koud achter de vitrine liggen. Je hebt de keuze uit drie smaken. Zoet, pikant en een combinatie van beiden. Ik heb gekozen voor de combinatie. De prijzen zijn allemaal hetzelfde 1 kilo kost € 10,95 (dat zijn ongeveer 2 ribs). En je mag je eigen spareribs uitzoeken!

De ribs zijn al gegaard en hoeven daarom alleen nog warm gemaakt te worden. De medewerkster was zo vriendelijk om te vragen of ze voor de barbecue waren en dat ik er slim aan deed om een aluminium folie onder de spareribs te leggen, zodat ze niet aanbranden.
Ik was zeer blij met de tip want anders had ik ze er zo opgelegd en waren mijn eerste barbecue spareribs van 2010 mislukt.

Zo gezegd zo gedaan, barbecue aan, aluminium folie en vervolgens de spareribs erop. En nu maar wachten. Na ongeveer 20 min waren ze goed warm en klaar om aan de grondige inspectie van SpareribsTest.nl onderworpen te worden.
Ik weet niet of het kwam doordat je ze zelf “klaar” maakt, maar ik kan niet anders zeggen dat de spareribs in zijn geheel zo goed als perfect waren. Het vlees was goed gaar en kwam mooi van het bot af, weinig tot geen vet aan het vlees. En de marinade zat nog lekker aan je handen terwijl je aan het kluiven bent. Als ik dit opschrijf krijg ik alweer zin om de barbecue aan te steken. Alle gekheid op een stokje, deze recensie is natuurlijk moeilijk te vergelijken met anderen. Er is hier geen sprake van enige service, de bijgerechten bepaal ik zelf en maak ik zelf, noem maar op. Maar voor iedereen die deze lente/zomer nog eens gaat barbecueën en toevallig in de buurt is van Arnhem kan ik zeker aanraden om hier je spareribs te halen.

Omdat ik hier toch een cijfer aan wil geven, krijgen deze spareribs van mij een 9!

Barbecue

Kippaleis
1e verdieping
Kronenburgpassage 9
6831 EM Arnhem
Tel. 026-3231531

Comments are closed.