Oh oh, Mamma Mia – Nieuw Vennep

getcontent“Soms zit het tegen en soms… zit het mee”, zo begint Theo Westgeest zijn recensie over Oh oh, Mamma Mia in Nieuw Vennep. Spannender dan dat begint wordt het niet. Wil je weten wat hij er verder van vond? Lees verder. Een verhaal over een vroege wekker, een spareribsuitwisselingsprogramma en een opgeblazen auto.

Soms zit het tegen en soms… zit het mee. Onze Antwerpse zaterdag begon met een wekker die om kwart voor 5 doet wat wekkers doen.

Nu hoefden we niet meteen uit bed, maar wanneer iemand 3 weken op zakenreis gaat, dan zet je graag de wekker wat vroeger.
Iets voor half 7 zette ik haar af op vliegveld Brussel.
Terug racen naar Nederland, snel mijn bed weer in… dacht ik.

Precies op de grens viel de motordruk weg. Auto stuk, koppakking. Damnit. Berging geregeld, koffie geregeld, vervoer geregeld en 4 uur later dan gepland was ik alsnog waar ik zijn wilde; bij mijn goede vriend die in Nieuw Vennep woont. Vriendin in het vliegtuig, auto in de garage, bier in de koelkast.

A game of pool, een goed gesprek en een paar biertjes later werd het toch tijd om te eten. Ik kon een positieve noot wel gebruiken, dus 3x raden wat wij gingen eten!

Italiaan Oh, Oh Mama Mia in Nieuw Vennep zit in hartje centrum. De aankleding is leuk en echt gericht op het forenzendorp dat Nieuw Vennep is; ouders met jonge kinderen.
De bediening is erg vriendelijk en de aankleding met de vijver is leuk. Informeel.
We hadden de keus uit zoete, hete en BBQ spareribs. Ik nam de BBQ, mijn tafelgenoot nam de hete spareribs; wetende dat we een uitwisselingsprogramma hebben.

De ribs kosten 14,75. Het is helaas niet onbeperkt, je krijgt er lekkere friet met verse salade bij. Ik vroeg aan de ober of de spare ribs ‘wel genoeg zijn’. Hij verzekerde ons dat het genoeg was.
Hij had gelijk. Een half karaf rode huiswijn (prima!) later werden de ribs opgediend. 4 stuks van de lange dunne soort.
Mijn BBQ ribs hadden een flauwe smaak. Lekker, maar flauw. De ‘hete’ ribs van mijn tafelgenoot waren zoet. Dit was geen fout zei de ober. Okay, dan was het dus smaak. De kok probeert blijkbaar iedereen tevreden te houden. Bij ons resulteerde dit in de vraag of dit wel de goede marinade is.
Dan de malsheid; de ribs waren weer om te kluiven. Het is niet zo dat ze van het bot vallen wanneer je ze oppakt.
Al met al zijn het lekkere ribs met lekkere bijgerechten, goeie bediening en een leuk restaurant. Voor niet al te veel geld en ook nog eens een lekkere huiswijn.

Het zal je opgeblazen auto niet doen vergeten, maar het is een lekkere afsluiting van een rotdag.

Cijfers
Malsheid: 7.5
Smaak: 7.5
Marinade: 7
Bijgerechten: 8
Ambiance: 7.5
Prijs/kwaliteitverhouding: 8

Totaal: 7.6

spareribsnieuwsvennep

Oh Oh Mama Mia
Adres Venneperweg 457
2153 AD Nieuw Vennep

Telefoon 0252-689568

5 thoughts on “Oh oh, Mamma Mia – Nieuw Vennep

 1. Marvin on

  zien er lekker uit! ik hou ook van deze website

 2. Alex Otto on

  Hallo Theo! Bist Du der jenige der die MOnteure von VARTA Batterien beköstigt hat, am Zuiderpark in Rotterdam?In den Jahren 94-95 Wenn es so ist melde Dich bitte an diese Email. Wünsche ein Frohes Weihnachtsfest ALex Otto von VARTA Deutschland

 3. Raymond on

  Zojuist (28-01-12) gegeten bij mamma mia, nou ja gegeten,werkelijk de smerigste tournedos die ik ooit heb gehad. Het leek er niet eens op, vol zenen, je kreeg het mes er niet eens door! Medium besteld, de eerste keer teruggestuurd, was gewoon rauw. De tweede keer denk je; ze zorgen dat ze het goed maken, fout! Stuk b-keus vlees die een hond nog laat staan, ik dus ook! Groente bestond uit koude boontjes en wortels,de zgn. Mix van ui en rode peper zag eruit alsof het braaksel was, zo smaakte het ook. De ober vroeg of het had gesmaakt, hij kreeg dus mijn mening en ik gaf de problemen aan. Hij ging het even opnemen met de bedrijfsleider, deze had niet eens het fatsoen om zelf te komen, maar liet via de ober weten dat er iets niet goed was gegaan. Ter compensatie van het gerecht van €25,50 kon ik een gratis drankje krijgen!!! Conclusie, als je honger hebt kun je nog beter ergens uit een vuilnisbak eten dan hier! Bij het verlaten van de zaak zeggen ze dan nog tot ziens, echt nooit meer al was het gratis!

 4. angel on

  dit is het meest ranzige eten wat ik ooit heb gegeten het is koud vies verkeerde levering van het eten verschrikkelijke telefonisten en een verschrikkelijke eigenaar bahbah nooit meer echt klaar met deze zaak wat is mamma mia nieuw vennep vies zeg alleen een aanrader wanneer je een dood wens heb want ik ben er dood ziek van geweest….