Eetcafé De Baron – Woerden

Eetcafe De Baron in Woerden‘Eetcafé en zalen’ staat er met grote neonletters op de voorgevel van De Baron in Woerden. En dat ‘zalen’ is geen halve waarheid, want De Baron is groot, groter grootst. Van een knus eetcafé is geen sprake. Maar dat het er daardoor ongezellig of onpersoonlijk zou zijn, is allerminst het geval. Sterker nog, het is een waar feest om hier te eten. Wil je ongedwongen een lekker portie spareribs verorberen, dan ben je bij De Baron aan het juiste adres.


De Baron is een waar begrip in Woerden. Al in 1996 vestigde dit café zich aan de Utrechtseweg, nabij het station. Het restaurant liep in het verleden niet altijd even goed – het veranderde zelfs een keer van naam – maar in januari van dit jaar heropende het populaire etablissement na een flinke verbouwing opnieuw zijn deuren.

Het eetcafé wordt bestierd door een groep enthousiastelingen die De Baron weer de glans willen geven die het ooit had. Onder hen een aantal oud-medewerkers en de voormalige eigenaar. Het resultaat is indrukwekkend. Bij binnenkomst vallen direct twee dingen op: de grote houten bar en de sfeervolle kroegmuziek. Met ‘Ik Hou D’r Zo Van’ van Gerard Joling uit de speakers is de toon snel gezet. Geen onnodige luisterliedjes van Jacques Brel of Charles Aznavour, nee, gewoon lekker meedeinen met Geer, Wolter Kroes of andere gezellige Hollandse artiesten. De tafels staan niet te dicht op elkaar waardoor je veel privacy hebt.

De kaart is divers, maar met een vleselijk tintje. Het doet Amerikaans aan, en dat is voor een tent als deze helemaal niet gek. Als voorgerecht kies ik voor de chicken wings. Daarvan krijg je een uitgebreide portie, een lekker pittig sausje voor erbij en een – ietwat onnodig – schijfje komkommer. Een bakje met natte doekjes wordt ook meegeleverd. Het vlees is mals en smaakt naar meer. Mijn disgenoot gaat voor een simpel doch doeltreffend tomatensoepje. De Baron in Woerden

Dan de spareribs. De Baron serveert twee verschillende soorten: regulier en speciaal. Bij de reguliere spareribs kun je kiezen uit diverse sausjes, bij de speciale editie krijg je ze allemaal. Dat kost dan wel wat meer: 16,00 tegenover de 13,50 voor de normale ribs. Noemenswaardig is de honingsaus: een ware lekkernij en erg origineel. De hoeveelheid vlees is indrukwekkend. Aan drie grote stroken ribs heeft zelfs de grote eter meer dan voldoende. Op maandag en donderdag hoef je je helemaal geen zorgen te maken, want dan kun je voor 13,50 onbeperkt je favoriete vlees nuttigen. En dat smaakt ook nog eens erg goed. Het vlees is mals, goed van temperatuur en makkelijk van het bot af te ‘scheuren’.

De bijgeleverde (Vlaamse) frieten zijn vers, net als de salade. Dranktip: een Duveltje uit de fles. Sowieso is bier hier een must: De Baron is een gezellig grote toko – het biedt ruimte voor meer dan 150 gasten – waar gedronken moet worden. Tegen tienen wordt de sfeer nog losser. De muziek gaat een niveautje harder en een enkeling doet een poging op de dansvloer. De eigenaren zien het glimlachend aan: als de klant tevreden is, zijn zij het ook.

Malsheid: 8
Smaak: 9
Marinade: 8
Bijgerechten: 8
Ambiance: 8
Prijs/kwaliteitverhouding: 8,5

Totaal: 8,3
debaronkaartribswoerden2debaroninterieur

Eetcafé De Baron
Utrechtsestraatweg 33
3445 AM Woerden
T: 0348-423908
M: info@baronwoerden.nl

Comments are closed.