Buffalo Wild Wings – Florida (USA)

buffalo1Onze vaste recensent Theo Westgeest reist de hele wereld over om spareribs te beoordelen. Dit keer vertrok hij voor een maandje naar Amerika om daar diverse restaurants van een objectieve keuring te voorzien. Buffalo Wild Wings in Florida. Zijn conclusie: “De mythe dat je ongeloveloos grote hoeveelheden krijgt is niet waar.”

Een tester gaat ver voor jullie.

“Wie gaat er over 3 weken mee naar Florida?” vroeg een teamgenoot. Je hebt dan 2 keuzes…

Na 8 uur vliegen kwam ik aan op Dulles airport in Washington DC. Weinig te beleven. 3 uur later lande ik eindelijk op JAX airport in Jacksonville, Florida. Lekker klimaat, korte mouwen, auto huren en racen met die banaan.
Ik had te horen gekregen dat de Jacksonville Jaguars die zondag moesten spelen tegen de plaatselijke rivaal de Miami Dolphins.
De wedstrijd begon om 1u plaatselijke tijd, maar het feest op de parkeerplaats begon al om 11u. Er werden helaas geen spare ribs gebakken tijdens het tail gaten. Ik heb gezocht, maar helaas. De ribs moesten wachten.

Er moesten toch echt ribs gegeten worden. Ik legde dit probleem voor aan mijn plaatselijke vrienden daar en dus gingnen we naar de Buffalo Wild Wings. Buffels hebben inderdaad geen vleugels, net als 8×4 deodorant ook geen 24uurs deodorant is. En toch is het echt een restaurant.

Ik was in Amerika en 2 dingen spookten door mijn hoofd. Spareribs en sport. Je kan in Amerika niet uit eten gaan zonder sport om je heen te hebben. Overal hangen tv’s met de sportwedstrijden. Superkicke.
In de Buffalo Wild Wings heb ik de ribs met wings besteld. Je kan namelijk niet alleen ribs krijgen. Het gaat met chicken of met andere meuk die je niet wilt hebben. Ok. Kom maar op. Duur was het niet, het was iets van 17 dollar. Omgerekend een paar euro dus.

De ribs zijn mals, lekker, vol en de bediening zorgt dat je niet droog staat. Het viel me op dat ze in Amerika de ribs zo door bakken dat het vlees makkelijk van het bot af komt, zoals je ook veel ziet in Nederland. Unlimited is het niet, maar je krijgt genoeg. Ik zou niet naar de Buffalo Wild Wings gaan als je als doel hebt je vol te blazen met ribs.
De mythe dat je ongeloveloos grote hoeveelheden krijgt is niet waar. Je krijgt anderhalve rack en een paar chicken wings. Laat er geen misverstand over bestaan dat het genoeg is. Het is een aanrader want het is gewoon super lekker. De smaak is zoet zout. Als je ook maar iets nodig hebt zullen de serveersters er voor zorgen. In Amerika willen ze dat je tevreden naar huis gaat.
De bijgerechten zijn raar. Gefrituurde ui en aardappel. Het is lekker, maar ik zou zelf ui niet frituren.

Ben je in Amerika? Ga gerust naar de Buffalo Wild Wings. (TW)

Malsheid: 9
Smaak: 8,5
Marinade: 8
Bijgerechten: 7
Ambiance: 7
Prijs/kwaliteitverhouding: 8

http://www.buffalowildwings.com/

afbeelding-3

Comments are closed.