Quignon – Amersfoort

afbeelding-1Hippe tenten kunnen leuk zijn, maar het eten valt er vaak nogal tegen. Dit omdat er iets te veel geld naar de aankleding is gegaan waardoor er voor een fatsoenlijke keuken nog maar amper budget is. Recentelijk toog ik met twee vriendinnen naar zo’n etablissement voor wat ‘quality time’ (“Heb je het pottenkapsel van L. gezien? En P. heeft nog wel wat pakken suiker weg te fitnessen na de komst van haar baby”), te weten Quignon in Amersfoort. Ook bij Utrechters zou er nu een lampje kunnen gaan branden, want dit grand-café zit tevens in de Domstad.

Ondanks dat ik al jaren in Utrecht woon, was ik nog nooit bij Quignon geweest, net zo min als in de Amersfoortse dochterzaak. Beide zijn centraal gelegen. De inrichting is donker, sfeervol maar zoals gezegd ook vrij hip. Als jonge, zelfbewuste vrouwen nipten wij vorige week dan ook aan onze (zoete!) witte wijn (met ijs). Het meisje dat ons bediende viel op door haar vriendelijk- en gastvrijheid. Ik had de kaart van tevoren al op internet bekeken en wist dat ik voor de ribbetjes zou gaan. De prijs, €14.95, zou je gemiddeld kunnen noemen.afbeelding-3

Na een tomatensoepje en wat brood werd het hoofdgerecht opgediend. Op het bord glansden drie forse stukken sparerib me tegemoet. Er lag wat salade omheen en we kregen een grote schaal met patat. Ook de sausjes mochten niet ontbreken, in dit geval knoflook en chili. Maar dat is een wilde gok, aangezien ik nooit saus eet bij mijn ribbetjes; ik wil de smaak van het vlees namelijk zo goed mogelijk tot zijn recht laten komen. En die smaak, die mocht er wezen! Het vlees was heerlijk mals en sappig, maar niet vet. Precies zoals ik het graag heb. Ik heb alledrie de ribben tot op het bot afgekloven, zonder ook maar een stukje te delen met mijn tafelgenoten.

Na dit copieuze maal zat ik zo vol dat ik een toetje heb afgeslagen, al had dat ook te maken met de miserabele staat van mijn bankrekening. Ik hoefde mijn handen niet af te vegen aan een laffe servet, want er lagen natte doekjes voor me klaar (een soort Snoetenpoetsers). Het ribbenafval werd trouwens ook prima gereguleerd: ik kreeg niet één, maar twee borden. Man, wat ben ik lovend over deze tent! Snel ook maar eens een bezoekje brengen aan haar papa in Utrecht. (TvdW)

Malsheid: 9
Smaak: 8.5
Marinade: 8
Bijgerechten: 7,5
Ambiance: 8
Prijs/kwaliteitverhouding: 8,5

Totaal: 8,3

quignonribs

Restaurant Quignon
Groenmarkt 8
Amersfoort
033-4655550

www.Quignon.nl>

Comments are closed.