Los Muchachos – Zoetermeer

afbeelding-3 Los Muchachos is een Argentijns grillrestaurant. Misschien moet je er heen gaan om steak of vis te eten, maar onze Westerse recensent Theo Westgeest ging er heen voor de spareribs.

First things first; het is een mooi restaurant. De wat kleine tafels staan in een leuke inrichting. Jammer dat de airco het niet deed toen we er waren.

De Spareribs
De spareribs, á €18, komen zonder friet, salade of een bakje citroenwater. Die kan je er bij bestellen. Zelfs de mayo kost geld mocht je dat willen. Voor een snackbar is dit normaal, voor een restaurant niet. Bestek en servetten zijn daarentegen wel inclusief.
Je kan een menu nemen (niet onbeperkt spareribs dus), maar gezien het formaat van de ribs, is dat geen aanrader.

De spareribs zijn er in 3 smaken. Normaal, zoet en heet. Alhoewel… dan hebben we het niet over de smaak van de spareribs, maar over het smeersel wat er overheen gesmeerd wordt. Marinade mag het niet heten, want marinade krijgt tijd om in het vlees te trekken. Dit smeersel niet.
Bij ‘normaal’ doen ze niets met de ribs, dan is het een flauwe bedoening die je niet wilt eten. Als je ‘zoet’ bestelt, dan smeren ze er stroop overheen. Bij de ‘hete’ spareribs smeren ze er een of andere sambalpasta overheen. Als je pech hebt smeren ze het er veel te dik overheen waardoor het lijkt alsof je een pot sambal leeg zit te eten.
De normale is te flauw, de zoete vond ik lekker, mijn collega’s vonden de hete het lekkerst. Met de kanttekening dat ‘het lekkerst’ hier erg relatief is.

Samenvattend: de smaak is niet goed, de ribs zijn te klein (maar dat los je op door 3x te bestellen), als je pech hebt, dan zijn de ribs te kort of te lang gebakken en het smeersel is ook niet lekker. Verder krijg je er geen bijgerechten bij en het is duur. Oh ja, je krijgt ook geen saus bij de spareribs.
De spareribs zijn niet vies, maar lekker is anders.

Dan nu de cijfers, want volgens mij is het wel duidelijk: ga hier niet heen als je spareribs wilt eten.

Cijfers (gemiddelden)
Malsheid: 6
Smaak: 4.5
Marinade smeersel over de ribs: 4
Bijgerechten: 0
Ambiance: 7.5
Prijs/kwaliteitverhouding: 4.5
Totaal: 4.4

“I’ll be back” rating: “wrong”.

Los Muchachos Grill-Restaurant
Duitslandlaan 3
2711 BG ZOETERMEER

Email : info@losmuchachos.nl
Tel. 079 3426527 / Fax. 079-3414244

110 thoughts on “Los Muchachos – Zoetermeer

 1. Mootje on

  Ben het echt totaal NIET eens met deze test, en ja ik kan het weten aangezien ik al aardig wat restaurants gezien en getest heb. Jammer dat de eigenaar van de site dit restaurant naar beneden haalt. Verstand van zaken is ver te zoeken. Eigen mening hebben mag gelukkig… 😉

 2. Theo Westgeest on

  Beste Mootje,
  ik probeer dit restaurant helemaal niet naar beneden te halen. Waarom zou ik? Ik geef, zoals je kan zien, alleen maar weer, wat en hoe wij die avond ervaren hebben; geen bijgerechten voor een stevige prijs… en niet zulke goede ribs. Ik heb het beargumenteerd en uitgelegd.

  Misschien heb jij betere ervaringen bij dit restaurant, dat kan natuurlijk, dan horen we dat bij spareribstest.nl graag.

 3. Maris on

  Laatst speciaal vanuit Den Haag naar Zoetermeer gereden om de spareribs te halen die zo lekker waren vroeger!! Nou mijn vriend vond ze niet te vreten!! geen marinade maar soort saus ofzo erover…jammer hoor zeker als ze adverteren met “the best steaks in town”