Dr. Ribs – Leiden

bezorgtestthumb1Je kent het wel. Het is zaterdag en je hebt geen zin om te koken. Via justeat.nl kwam Theo Westgeest er achter dat er een nieuwe speler op de markt is: Dr Ribs. Hij las de reviews op justeat.nl en die gaven geen duidelijkheid. Tijd dus om zelf te testen

Ze bestaan (per schrijven) nog maar ongeveer een maand in Leiden. Ze hebben ook filialen in Alphen en Groningen. In Leiden bezorgen ze vanaf de Hoge Rijndijk 98.
Dus als een liefhebber van ribs wil je toch weten of de tent ligit is. Er is, zoals mijn wijze oma altijd zei, maar een manier om daar achter te komen: ik bestelde via thuisbezorgd.nl de Mexican Sweet Ribs XL (800gr) met bbq saus en wedges. Kost 12,25 in euro’s. Veel goedkoper en meer eten dus dan de concurrent, de Spareribs Express.

Bestellen
Dr. Ribs bezorgt menu’s met 600gr en 800gr ribs. Een menu betekent dat je er sla, patat/wedges en saus bij krijgt. Wedges zijn trouwens gewoon stukjes aardappel. Check even of je via justeat.nl of thuisbezorgen.nl bestelt; de prijzen en bestellingen verschillen. Piet mag weten waarom.

Ze openden om 17.00 uur en het logboek schreef 17.47 uur dat de bel ging, prima bezorging dus.
Het eten komt in een box geïnspireerd door Piet Mondriaan, met daarin een schaal waar de ribs en sla op liggen, de wedges zitten apart in een papieren zak. Twee bakjes met saus maken het feest compleet.
De sla en aardappel zijn vers en lekker. Ik ben allergisch voor tomaat en komkommer – ja echt waar, geen grap – maar mocht je niet allergisch zijn zijn dan zul je de salade waarderen. De sla is vers.
De ribs zijn ok. Ze waren warm, maar niet heet en dat was jammer. Nadat ik de helft op had heb ik de laatste helft in de magnetron gedaan om het heet te krijgen. Dat ding staat er toch, dus waarom zou ik hem niet gebruiken?

Toch snap ik dat niet hè. Een bedrijf dat het bezorgen van eten als core business heeft en ze weten niet hoe je eten heet aan de deur moet bezorgen. Hoe moeilijk is het?
Een willekeurige Chinees, verpakt het eten in plastic en doen er 2 lagen papier om, de Spare Ribs Express verpakt het eten in van die piepschuimen bakken, pizza’s gaan in een isolerende dikke kartonnen doos en worden vervoerd in isolerende tassen. Voorbeelden genoeg dus om dit te verbeteren. Hallo, iemand van de Dr Ribs die dit leest; doe dat.

Het vlees kwam niet makkelijk van het bot. Als je kracht moet gebruiken om de boel te ontleden… dan is er wat mis. Erg jammer, want de ribs zijn wel erg lekker. Als ze heet zijn en je hebt ze van elkaar gescheiden dan is het stil in huis. Ik heb serieus in alle rust zitten smullen. De marinade is verder heerlijk en het vlees is gewoon erg goed. Het is niet vettig of soep. De marinade mag wel meer tijd krijgen om er goed in te trekken.

Al met al is het een goeie maaltijd, maar jammer dat ze kleine dingen verkeerd doen. Ze bestaan nog niet lang in Leiden, dus ik ben er van overtuigd dat ze de komende tijd steeds beter worden. Talent heeft geduld en progressie nodig.
Mocht je op een zaterdag geen zin hebben om te koken, dan is dit een redelijk goedkope optie.

Cijfers
Malsheid: 6,5
Smaak: 7,5
Marinade: 7,5
Bijgerechten: 8
Bezorging: 7
Prijs/kwaliteitverhouding: 8

Totaal: 7,4


‘I’ll be back-rating’: 7-

Dr. Ribs
Hogerijndijk 98
Leiden
Tel: 071-5141323

Dagelijks open van 17:00-21:30

4 thoughts on “Dr. Ribs – Leiden

  1. Dat lees je in het verhaal van Theo toch?

    “Check even of je via justeat.nl of thuisbezorgen.nl bestelt; de prijzen en bestellingen verschillen. Piet mag weten waarom.”

  2. Theo Westgeest on

    1. Spareribs
    Ik kwam er via justeat.nl achter, maar de online eten markt bestaat voor 90% uit justeat.nl en thuisbezorgd.nl, dus heb ik daar ook gekeken.
    Daarna is het een kwestie van kiezen voor de beste optie.