The Pancake Corner / Satellite Sports Café – Amsterdam

The Pancake CornerJuist. U leest het goed. The Pancake Corner. Een pannenkoekenrestaurant. Zelfs daar kun je tegenwoordig spareribs eten. Het is bijna onvoorstelbaar. En dat dan ook nog op een bijzonder mooie locatie. Het lijkt een ideale combinatie. Maar nee, The Pancake Corner valt tegen. Erg tegen.

In het centrum van onze hoofdstad ligt op de hoek van het Leidseplein het door Engelsen geprezen The Pancake Corner. Het etablissement is gesitueerd naast Amsterdam’s bekendste coffeeshop Bulldog. De TL-verlichting, felle matrixborden en opzichtige foto’s van stukken vlees en -jawel- pannenkoeken zeggen een ding: het is hier goedkoop. En inderdaad, duur is het zeker niet.

Voor 12,50 euro word je door dames in (veel te) korte jurkjes onbeperkt van spareribs voorzien. Maar voordat we dieper ingaan op de vrouwmensen, eerst even een korte rondleiding door dit werkelijk wanstaltelijke eetcafe. Bij binnenkomst valt vooral een ding op: de gigantische hoeveelheid aan televisies. Niet gek, want het is een zogenoemd ‘Satellite Sports Cafe’, dus dat is op zich te begrijpen. Maar wanneer je op vijf lcd-tv’s naast elkaar vijf verschillende voetbalwedstrijden ziet, dan wordt een mens horendol. 52″ beeldschermen aan pure passie, maal vijf. Iemand die gevoelig is voor epilepsie, moet hier nooit binnenstappen.

Een type die moeite heeft met harde muziek overigens ook niet, want de pompende beats uit de jaren negentig zijn zelfs tot ver in de Korte Leidse Dwarsstraat te horen. Om een plasje te plegen moet je langs de schimmige bar, de steile trap op. Eenmaal binnen wacht een intens gore pislucht en een ijzeren toilet op je. Op de muur staan wat spitsvondige teksten in de trant van “I luv fuckin’ Amsterdam” en “I’ve had a blowjob here.” Bij laatstgenoemde is ook een even creatief schetsje getekend.Sky Sports Cafe

Terug naar de spareribs. Tijdens onze Test werden mijn tafelgenoten en ik voorzien twee grote stroken Bourgondisch ribvlees. De bijgeleverde sauzen – barbecue en knoflook – zitten in een rond, plastic bakje, zoals je die ook krijgt wanneer je een broodje shoarma bestelt bij de plaatselijke Griek. Slappe frites en bruine sla completeren het ietwat mistroostig uitziende gerecht.

Toch zijn we positief verrast wanneer we de eerste happen van onze spareribs eten. Het is redelijk mals, heeft een zoete marinade en maar weinig, vieze vette randjes. Qua hoeveelheid dik in orde, want onbeperkt. Mijn vegetarische vrind was deze avond jaloers. Hij moest het doen met een smerige groente-tortilla, of iets in die trant. Hij liet het, gefrustreerd en wel, na drie happen staan en ging aan het vrij prijzige bier. Een vaasje kost hier 2,70 euro. Het bestellen ervan is overigens geen sinecure, de bevallige serveersters lijken je te negeren. Die hebben meer oog voor de stoere Newcastle United-shirt dragende, zweterige mannen, die op de muziek van Kylie Minogue wat matige dansmoves maken.

Bij het bestellen van ons tweede portie ribs viel ons oog op twee dames op leeftijd die met zijn tweeën gezellig een avondje ouderwets aan het schransen waren. Vrouw 1, type kort haar, zwarte trui en bril had de marinade over haar hele gezicht zitten. Vrouw 2, een Patricia Paay look-a-like, giechelde en sabbelde aan een stuk bot. Geen prettig gezicht. “Vrouwen die spareribs eten, zijn vrij onaantrekkelijk”, sprak ik voorzichtig. Disgenoot V repliceerde: “Nee, die vrouwen zijn gewoon lelijk. Dat heeft niets met eten te maken.” Misschien had hij gelijk, misschien niet. Wellicht kan Carice van Houten heel zwoel een stuk vlees afkluiven. Ik zou het graag zien, maar ik betwijfel of het de moeite waard is.

Conclusie
Rekening Pancake CornerNa ons diner hadden we een probleem. Er was geen bakje met water en citroen bijgeleverd en de twee servetjes deden niet voldoende dienst om onze handen en mond af te vegen. Restte ons niets anders dan weer naar die verschrikkelijke wc te gaan. Ondertussen werd er gescoord: Genoa maakte gelijk tegen Juventus. The Pancake Corner ontplofte. Geërgerd hief ik mijn handen tot de hemel en keek ik omhoog. Warempel: twee engeltjes waren geschilderd op het plafond. Vreemd. Maar tegelijkertijd past het ook wel weer in een tent waar je zowel spareribs als pannenkoeken kunt eten. Maar tip: doe dat gewoon niet. Er zijn genoeg andere spareribstenten in Amsterdam.

Cijfers
Malsheid: 7,5
Smaak: 7,5
Marinade: 6,5
Bijgerechten: 4
Ambiance: 3
Prijs/kwaliteitverhouding:  6

Totaal: 5,8

The Pancake CornerSpareribs The Pancake CornerSpareribs The Pancake Corner

The Pancake Corner – Satellite Sports Cafe
Leidseplein 11
1017 PS Amsterdam

12 thoughts on “The Pancake Corner / Satellite Sports Café – Amsterdam

 1. Leo on

  laatst gegeten met mn vrouw toen ik met mn vrouw moest winkelen. was een lichtpuntje in een donders saaie dag! mooie rokjes 😉

 2. pieter on

  een typische toeristentent.. zat er op n dinsdagavond rustig te eten terwijl er 3 meter verder aan de bar dronken engelsen op pussycat dolls losgingen. kon vervolgens mn eten wel weggooien

 3. hugo stiglitz on

  alleen geschikt als je een fout avondje wil eten en stappen met je vrienden. schaamteloze tent!

 4. paulo on

  Ik denk dat als ik in amsterdam ga stappen dat ik bij de sportscafe het snelst wordt geholpen, en met de drukte die er is, vind ik dat de meiden het erg doed doen. Iedereen kan kiezen, en als ik iets niet leuk vind dan kom ik er niet meer, komt het door mij of door de bar??? ach je kan niet iedereen blij maken. en de ijzeren trap, naar de wc, Tja ik kan me herinneren dat de wc beneden was, maar aangezien de gemeente amsterdam erg moeilijk is in verbouwen, moest de wc verhuizen naar boven en de ijzeren trap moest van de gemeente op die manier, bah de wereld is al moeilijk genoeg. Voor een zaak die meer sport en eten aanbied dan iemand anders in de wereld, (zelfs in engeland kan je niet eens alle engelse wedstrijden zien) hier wel, scoren ze bij mij erg hoog.
  Tja met toeristen is het altijd anders, maar de engelse in deze cafe zijn er beschaafd, vergeleken met de bekende vakantie gangers in benidorm, of curacao en dergelijke. 90 procent van de mensen komen hier met een goed gevoel terug, ze hebben ook de liefste portier in de wereld, laagdrempelig. voor mij gevoel is het altijd koninginnedag hier, alleen dan wat liever. liefde is belangrijk in de wereld, maar iedereen beleeft de liefde op zijn manier.

 5. paulo on

  Ook de enige plek waar ik een jagermeister gratis kreeg, gebeurt nergens.En ik eet graag in de sportscafe, aangezien alle andere restaurants leeg zijn, dat betekent volgens mij dat er genoeg voorraad rouleert waardoor alles aardig vers blijft.

 6. Roman Haneveld on

  Laatst een engels ontbijt besteld, snelle en goede bediening.
  Billijke prijzen voor een lekkere hap, veel keus.
  Onbeperkt spareribs voor 9,95 euro, pizza,s en pannenkoeken, diverse smaken.
  Het is een soort sportscafé, gezellig en natuurlijk veel televisieschermen en als je dat niet bevalt ga je toch lekker ergens anders heen.
  Prima tent !!!