Lidl spareribs: “McEnnedy, The American Way”

lidlEigenlijk is het heel onnatuurlijk om spareribs in de winter te nuttigen. Het is toch bij uitstek het gerecht om in de zon op de barbecue te mieteren. Dat is echter niet zo gemakkelijk als men denkt. Met regelmaat zijn er ribfanaten die SpareribsTest.nl mailen met het verzoek eens een barbecue-gids op te stellen. Welnu, het lot wilde dat uw RibTester vorige week op het zonovergoten Texel niets anders heeft gedaan dan vlees omdraaien. We presenteren u: Lidl-spareribs.

In de barbecue-o-sphere zijn er twee soorten vlees: bevroren en ongevroren. Eerstgenoemde is makkelijker te bereiden, laatstgenoemde een stuk duurder. Aangezien er genoeg RibFans met een niet al te dikke portomonnee zijn, behandelen we hier de goedkope editie.

RibTV: Lidl-spareribs van TestImperium

Supermarktgigant Lidl heeft het Amerikaanse merk ‘McEnnedy’ groots ingekocht. Niet alleen spareribs, maar zelfs hele barbecue-sets van deze producent kunnen worden aangeschaft. Het moet dus haast wel te porren zijn. De ribs zijn ‘snel, makkelijk en lekker’, aldus de doos, waar naast het logo van McEnnedy ook nog het Vrijheidsbeeld pontificaal op is gedesigned.

De bereidingstijd is vanaf 5 minuten, maar spareribs in de magnetron zijn nooit een succes. Dit moet je dus op een korreltje zout nemen. Op de barbecue zijn ze na een goed kwartier klaar om te verorberd te worden. Draai ze wel met regelmaat om, want anders is je vlees – afhankelijk van je barbecue – al snel zwartgeblakerd.Hatim Texel

De ribs van Lidl zijn goed van smaak, goed van kleur en goed gemarineerd. Er valt weinig te klagen. De hoeveelheid vet is beperkt, en de prijs ligt opvallend laag: 4,89 voor 800 gram aan ribbetjes. Daar kun je met zijn drieën goed van eten. Ten minste, dat konden wij op Texel, waar het trouwens stikt van de onbeperkt spareribsrestaurants. Tip: ga niet naar Hatim.

Daar kun je weliswaar voor 15,95 euro schransen (+ 1 bier gratis), maar daar smaakte de 5 soorten vis – op Texel moet je een ‘lekker visje eten’ – zo ongelofelijk goor, dat de spareribs amper beter kunnen zijn. Maar dat is slechts een vermoeden.

Terug naar het bourgondische ribvlees van McEnnedy. Iedere barbecueleek kan deze spareribs zonder al teveel moeite klaar maken. Een extra sausje is geen overbodige luxe, maar geen must. Het vlees komt makkelijk van het bot, en is zeker niet taai. Rob Geus van de Smaakpolitie zou er vrolijk van worden.

Conclusie: de Lidl-spareribs zijn een absolute hit. Zeker voor die prijs.

Cijfers
Malsheid: 8
Smaak: 8,5
Marinade: 9
Bijgerechten: n.v.t.
Ambiance: n.v.t.
Prijs/kwaliteitverhouding: 8,5

Totaal: 8,5


mcennedy spareribsLidl lidl ribs

Lidl heeft vestigingen door heel het land.
www.lidl.nl

Comments are closed.