Wegrestaurant Carestel – Kalken (BE)

CarestelEen belediging. Een grove belediging. Belgisch wegrestaurant Carestel, gelegen aan de A17 nabij het idyllische plaatsje Kalken zou de reiziger nooit meer eten mogen voorschotelen. Nooit meer.

Laffe frites, slappe koffie en dikke, ongeïnteresseerde serveersters. Zo drie kenmerken die van toepassing zijn op een gemiddeld wegrestaurant. Er zijn maar weinig mensen die het eten in zo’n tent daadwerkelijk kunnen waarderen. Doorgaans zijn dat types die het verschil tussen gehaktballen en stressballen niet proeven en waarschijnlijk ook niet verder culinair onderlegd zijn dan grootmoeders’ aardappelen met jus. Maar SpareribsTest.nl is er voor iedereen en dus moet ook een verschrikkelijke tent als Carestel aan een eerlijke test worden onderworpen.

Helaas moeten wij u teleurstellen. Het is een regelrecht drama. Een ramp die zijn weerga niet kent. Het is onbegrijpelijk dat dit toch al niet bijzonder sfeervolle etablissement 15.95 euro durft te vragen voor een portie spareribs. En dan mag er ‘A volonte’ bij staan (voor de gebrekkig Franssprekende ribliefhebbers onder ons: dat betekent zoiets als ‘onbeperkt’ ), vrolijk word je er niet van. Johnny Boer van De Librije in Zwolle zou spontaan dood neervallen bij het proeven van dit gerecht.

De spareribs zijn haast koud, slecht gemarineerd en zeer vet. Bovendien is het vlees aan de flauwe kant. Het bijgeleverde barbecuesausje komt rechtstreeks uit een Belgische supermarkt. De frites zijn slap, niet eens gaar en volledig zoutloos.

Op zich is het te prijzen dat een wegrestaurant over spareribs beschikt. Nederlandse restaurants als AC en La Place beschikken niet over dit heerlijke vlees. Maar, besteed er wat aandacht aan! Hoeveel moeite kost het om eens in een willekeurig kookboek te kijken hoe je ribvlees moet bereiden? Weinig.

Sowieso is het een idee voor de koks van Carestel om eens wat boekjes van Jamie Oliver door te lezen, want ook andere gerechten als gepaneerde vis en kip zijn ronduit vies.

Vlak voor het eten bij Carestel maakte iemand de slechte grap: “Er staat een wegrestaurant in de fik. Weg restaurant. “ Nou, van mij mag iemand deze toko best wel in de hens zetten.

Cijfers
Malsheid: 4
Smaak: 3
Marinade: 4
Bijgerechten: 2.5
Ambiance: 3
Prijs/kwaliteitverhouding: 2.5

Totaal: 3.2

carestel2Carestel


Carestel heeft 31 vestigingen in Belgie

Carestel Kalken
E71
www.acrestaurants.be

Wel lekker gegeten bij Carestel? Geef sterren!

14 thoughts on “Wegrestaurant Carestel – Kalken (BE)

 1. Van een Belg mag je toch betere frieten verwachten. Foei!

 2. Siebe on

  Als autoriteit op het gebied van slechte grappen en zo ook maker van deze (correctie: “komt een pyromaan bij een wegrestaurant, weg restaurant”) wil ik ook graag even toevoegen dat de “onbeperkte sparerips” na 1 portie per persoon reeds op waren, en we dus ook na een maaltijd van 15,95 Euro met een hongerige maag geacht werden het pand te verlaten.

 3. dick boes on

  Ernstig SLECHT.
  -We kregen voor het bedrag van € 42,80 3 porties (ernstig verkoolde) sateh, (een regelrechte aanslag op de volksgezondheid).
  -Vervolgens kregen we een snedige opmerking en werden drie nieuwe porties in het vet geflikkerd.
  -Hierna kregen we drie porties half warme en half bevroren sateh.
  Ernstig duur voor drie frieten en drie maal en drankje!!Op z’n Hollands gezegd BALLENTENT!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 4. Tom on

  Als je vergelijkingen gaat maken tussen wegrestaurants langs de snelweg vind ik dat de Carestel in Kalken tot een van de betere behoord. Het restaurant is altijd netjes en de bediening is vlot en vriendelijk. ok, de kwaliteit van het eten is mss niet top maar in Frankrijk kom je soms wel andere toestanden tegen om maar te zwijgen over de gehaktstaven en kroketten in de Nederlandse tankstations. Over de prijs hoef ik ook niet te klagen want met mijn truckerskaart krijg ik steeds een grote korting (20%). Verder heeft het geen zin om op de kok te schieten want al het eten in deze restaurants word kant en klaar geleverd, ze warmen het enkel op in de oven.

 5. Student on

  Ik zou u aanraden om nog eens terug te komen. Ik doe mijn vakantiejob daar namelijk. Ik moet zeggen dat ik heel hard mijn best doe om alles in orde te krijgen en vriendelijk te zijn tegen iedereen. Ik zou dan ook eens willen weten wie die dikke serveersters zijn? Want ik ken er namelijk geen.

  Misschien kunt u even deze job overnemen voor een dag in de grote vakantie, we zullen daaarna nog eens praten.

 6. KD on

  Ik heb hier een dubbele portie spareribs gegeten (waarvan mijn echtgenote er ook een paar proefde) Conclusie: De ogenschijnlijke netheid en vriendelijkheid staan haaks op de kwaliteit van het eten. Wij zijn reeds beiden 4 dagen doodziek met krampen, overgeven en buikloop. NOOIT MEER.

 7. Pingback: ‘t Ribbeke - Antwerpen (BE) | SpareribsTest.nl | Proef hier de beste (onbeperkte) spareribs

 8. robert on

  ongelovelijk, wat een aanfluiting, wat smerig, wat een belediging!
  Nare kribbige medewerkster die je eten (nou ja eten!!) op een bord kwakt, het sausje met een grote schep in een bakje smijt dat de spetters over het werkblad heen vliegen (wat ze niet schoonmaakt), een restaurant vol met gore vliegen waar niets maar dan ook niets aan gedaan wordt, een handje vieze patat. Echt belachelijke prijzen voor een waardeloze maaltijd. bijna 32 euro armer (2x spareribs) voor een “maaltijd” die een hongerige hond nog geeneens lust!
  Beste mensen ABSOLUUT NIET gaan eten.
  Robert, Nederland

 9. werkneemster on

  ik ben werkzaam in een van de carestels en moet wel zeggen dat alle medewerkers hun uiterste best doen, natuurlijk heeft iedereen wel eens een mindere dag maar al die “hollanders” die bij ons komen eten met een ego van hier tot in frankrijk en die je dan nog beledigen bij, wel, dan heb ik het zelf ook moeilijk om even vriendlijk te zijn dan tegen mensen die toch iets ofwat respect tonen en als je top eten wilt wel dan moet je maar naar een 4sterren restaurant gaan, bij ons wordt alles bereid geleverd dus wij kunnen ook niet meer doen dan opwarmen en de rest ligt aan ons hoofdkantoor dus stel ik voor dat je die beledingd in plaats van het personeel die er het beste van maken dat ze kunnen. maar hier wordt er toch dik overdreven hoor…sinds ik daar werk heb ik een grondige hekel ontwikkeld naar nederlanders , zijn onbeschoft, luidruchtig, vuil en denken van zichzelf dat ze koning zijn maar ik ben keizer, laat staan dat ze telkens met hun vuile vettige vingers op onze net gekuiste ramen een mooie afdruk willen namaken,
  wanneer je personeel met respect behandeld dan zal je dat terug krijgen, zoveel is maar normaal

 10. Achiel on

  Foei zulke vuile vieze wc, had geen honger meer . Stop nooit meer aan een carestel echt beschamend

 11. werknemer joeri on

  ik ben zelf kok in carestel in groot bijgaarden en ik zeg u dat het eten en de service top is we doen er zelf alles aan om nog meer te zijn dan een wegrestaurant en wat de prijs betreft : carestel betaalt 33 procent extra btw om langs de snelweg te staan en dan hebben ze nog niets aangekocht of verkocht en ja hun aankopen dat ze doen daar betalen ze de normale 21 procent btw op en dan zijn de lonen nog nog niet betaald! liever iets meer betalen en dat het eten en de service goed is! ps: langs alle snelwegen betaalt u meer zoals aan de pomp,texaco en ja natuurlijk ook bij carestel. wij kunnen er ook niet aan doen dat jullie nederlanders gierig en onbeleefd zijn en dat is mijn mening hier over