Wegrestaurant Carestel – Kalken (BE)

CarestelEen belediging. Een grove belediging. Belgisch wegrestaurant Carestel, gelegen aan de A17 nabij het idyllische plaatsje Kalken zou de reiziger nooit meer eten mogen voorschotelen. Nooit meer.

Laffe frites, slappe koffie en dikke, ongeïnteresseerde serveersters. Zo drie kenmerken die van toepassing zijn op een gemiddeld wegrestaurant. Er zijn maar weinig mensen die het eten in zo’n tent daadwerkelijk kunnen waarderen. Doorgaans zijn dat types die het verschil tussen gehaktballen en stressballen niet proeven en waarschijnlijk ook niet verder culinair onderlegd zijn dan grootmoeders’ aardappelen met jus. Maar SpareribsTest.nl is er voor iedereen en dus moet ook een verschrikkelijke tent als Carestel aan een eerlijke test worden onderworpen.

Helaas moeten wij u teleurstellen. Het is een regelrecht drama. Een ramp die zijn weerga niet kent. Het is onbegrijpelijk dat dit toch al niet bijzonder sfeervolle etablissement 15.95 euro durft te vragen voor een portie spareribs. En dan mag er ‘A volonte’ bij staan (voor de gebrekkig Franssprekende ribliefhebbers onder ons: dat betekent zoiets als ‘onbeperkt’ ), vrolijk word je er niet van. Johnny Boer van De Librije in Zwolle zou spontaan dood neervallen bij het proeven van dit gerecht.

De spareribs zijn haast koud, slecht gemarineerd en zeer vet. Bovendien is het vlees aan de flauwe kant. Het bijgeleverde barbecuesausje komt rechtstreeks uit een Belgische supermarkt. De frites zijn slap, niet eens gaar en volledig zoutloos.

Op zich is het te prijzen dat een wegrestaurant over spareribs beschikt. Nederlandse restaurants als AC en La Place beschikken niet over dit heerlijke vlees. Maar, besteed er wat aandacht aan! Hoeveel moeite kost het om eens in een willekeurig kookboek te kijken hoe je ribvlees moet bereiden? Weinig.

Sowieso is het een idee voor de koks van Carestel om eens wat boekjes van Jamie Oliver door te lezen, want ook andere gerechten als gepaneerde vis en kip zijn ronduit vies.

Vlak voor het eten bij Carestel maakte iemand de slechte grap: “Er staat een wegrestaurant in de fik. Weg restaurant. “ Nou, van mij mag iemand deze toko best wel in de hens zetten.

Cijfers
Malsheid: 4
Smaak: 3
Marinade: 4
Bijgerechten: 2.5
Ambiance: 3
Prijs/kwaliteitverhouding: 2.5

Totaal: 3.2

carestel2Carestel


Carestel heeft 31 vestigingen in Belgie

Carestel Kalken
E71
www.acrestaurants.be

Wel lekker gegeten bij Carestel? Geef sterren!

Comments are closed.