Grillrestaurant Gauchos – Utrecht

thumgauchosAl maanden krijgen we bij SpareribsTest.nl het verzoek eens te dineren bij een van de populairste spareribstenten in Utrecht. ‘Steakhouse Gauchos’ is prachtig gelegen aan de Oude Gracht. En daar maakt de uitbater handig gebruik van, want voor niet minder dan 18 euro (!) kun je hier onbeperkt spareribs wegharken.

Waar moet de ideale spareribsavond aan voldoen? Het is een vraag die ons al jaren bezighoudt. De een wil op chique met rode wijn en een dame blanche als nagerecht, de ander wil ongegeneerd schransen met bier (en ’t liefst ook tieten). Een flink verschil dus.

Gauchos probeert beide ribliefhebbers te plezieren door op een subtiele manier net even wat classy’er te zijn dan een standaard eetcafé. Obers dragen stropdassen en de tafel is keurig gedekt, met een gevouwen servet aan toe. Maar tegelijkertijd keek tijdens onze RibTest het personeel niet op of om toen er omstreeks half elf een jongen met pet, slippers en korte broek naar binnen wandelde. Ook de gewone man is welkom in dit gezellig donkere etablissement.

Enfin, over naar de spareribs. Deze hebben een geweldige, zoete smaak, zijn heerlijk gemarineerd en niet al te vet. Eigenlijk is het hartstikke lekker. Toch is er iets wat ons wringt. De prijs. Met 18 euro is een avondje ribs eten in Gauchos een behoorlijke aanslag op je portemonnee. Natuurlijk, het is onbeperkt en de economische crisis heeft ook zijn sporen achtergelaten in de horeca, maar dit is echt teveel van het goede. Zeker ook, omdat je naast je ribs helemaal niets krijgt. Geen sla, geen frites. Voor deze bijgerechten moet je bijbetalen, waardoor je al gauw meer dan twintig euro moet lappen wil je een beetje een gevarieerde maaltijd nuttigen. Zelfs de mayonaise kost geld. Tel daar de drank bij op – of dat nu wijn of bier is – en je hebt een gepeperde rekening te pakken.

In 2004 kostte volgens MaarHoeWasHet.nl de spareribs nog E13,50. Veel billijker voor wat je krijgt. Tegelijkertijd was die site destijds niet bijster positief over Gauchos, dus wellicht dat daardoor de inkomsten van dit restaurant flink zijn gedaald en dus de prijs omhoog moest. Joost mag het weten.

Eerder schreven we – volgens velen ten onrechte– een andere populaire spareribstent – Broadway American Steakhouse – min of meer de grond in. Dat is bij Gauchos zeker niet nodig. Dit restaurant is sfeervol as hell, heeft bijzonder knappe serveersters en bovenal smaakvolle ribs. Maar ja, de prijs. Daarom maar een suggestief oproepje:

Beste heer Gauchos,
doe ons een lol en verlaag die prijs. Zodra u dat doet komt SpareribsTest.nl nog een keer langs en dat zal u zeker geen windeieren leggen.

Cijfers 

Malsheid: 8
Smaak: 8.5
Marinade: 8
Bijgerechten: 6

Ambiance: 9
Prijs/kwaliteitverhouding: 4

Totaal: 7.3

gauchos

 

 

 

 

 

Gauchos Utrecht
 Oude Gracht 150
030 – 232 83 72
www.gauchos.nl 

 

Vind jij het eten van Gauchos niet te duur? Laat het ons weten en geef sterren of plaats een comment!

Comments are closed.