Grillrestaurant Gauchos – Utrecht

thumgauchosAl maanden krijgen we bij SpareribsTest.nl het verzoek eens te dineren bij een van de populairste spareribstenten in Utrecht. ‘Steakhouse Gauchos’ is prachtig gelegen aan de Oude Gracht. En daar maakt de uitbater handig gebruik van, want voor niet minder dan 18 euro (!) kun je hier onbeperkt spareribs wegharken.

Waar moet de ideale spareribsavond aan voldoen? Het is een vraag die ons al jaren bezighoudt. De een wil op chique met rode wijn en een dame blanche als nagerecht, de ander wil ongegeneerd schransen met bier (en ’t liefst ook tieten). Een flink verschil dus.

Gauchos probeert beide ribliefhebbers te plezieren door op een subtiele manier net even wat classy’er te zijn dan een standaard eetcafé. Obers dragen stropdassen en de tafel is keurig gedekt, met een gevouwen servet aan toe. Maar tegelijkertijd keek tijdens onze RibTest het personeel niet op of om toen er omstreeks half elf een jongen met pet, slippers en korte broek naar binnen wandelde. Ook de gewone man is welkom in dit gezellig donkere etablissement.

Enfin, over naar de spareribs. Deze hebben een geweldige, zoete smaak, zijn heerlijk gemarineerd en niet al te vet. Eigenlijk is het hartstikke lekker. Toch is er iets wat ons wringt. De prijs. Met 18 euro is een avondje ribs eten in Gauchos een behoorlijke aanslag op je portemonnee. Natuurlijk, het is onbeperkt en de economische crisis heeft ook zijn sporen achtergelaten in de horeca, maar dit is echt teveel van het goede. Zeker ook, omdat je naast je ribs helemaal niets krijgt. Geen sla, geen frites. Voor deze bijgerechten moet je bijbetalen, waardoor je al gauw meer dan twintig euro moet lappen wil je een beetje een gevarieerde maaltijd nuttigen. Zelfs de mayonaise kost geld. Tel daar de drank bij op – of dat nu wijn of bier is – en je hebt een gepeperde rekening te pakken.

In 2004 kostte volgens MaarHoeWasHet.nl de spareribs nog E13,50. Veel billijker voor wat je krijgt. Tegelijkertijd was die site destijds niet bijster positief over Gauchos, dus wellicht dat daardoor de inkomsten van dit restaurant flink zijn gedaald en dus de prijs omhoog moest. Joost mag het weten.

Eerder schreven we – volgens velen ten onrechte– een andere populaire spareribstent – Broadway American Steakhouse – min of meer de grond in. Dat is bij Gauchos zeker niet nodig. Dit restaurant is sfeervol as hell, heeft bijzonder knappe serveersters en bovenal smaakvolle ribs. Maar ja, de prijs. Daarom maar een suggestief oproepje:

Beste heer Gauchos,
doe ons een lol en verlaag die prijs. Zodra u dat doet komt SpareribsTest.nl nog een keer langs en dat zal u zeker geen windeieren leggen.

Cijfers 

Malsheid: 8
Smaak: 8.5
Marinade: 8
Bijgerechten: 6

Ambiance: 9
Prijs/kwaliteitverhouding: 4

Totaal: 7.3

gauchos

 

 

 

 

 

Gauchos Utrecht
 Oude Gracht 150
030 – 232 83 72
www.gauchos.nl 

 

Vind jij het eten van Gauchos niet te duur? Laat het ons weten en geef sterren of plaats een comment!

9 thoughts on “Grillrestaurant Gauchos – Utrecht

 1. F A L Lussymbool on

  een erg gezellig tent met aardige bediening, jammer dat het zo onnodig duur is.

 2. Gert-Jan Varkensvlees on

  toppie! de bediening is supervlug (na 5 minuten lag er een blok ribs op me bord) en je krijgt een heel portie als je om een halve vraagt! alsof ze teveel “spare”ribs hebben, muwhahaha.

 3. Vroeger vaak naar Gauchos gegaan en ook zoals eerder vermeld, door de te hoge prijs jaren niet meer een bezoek gebracht aan Gauchos. Jammer! Bij een prijsverlaging zal ik zeker weer langskomen.

 4. Jonathan on

  Mensen, kwaliteit kost nou eenmaal geld en komop 18E voor onbeperkt zulke lekkere ribs eten? Ik kom redelijk vaak in gauchos en heb nog nooit klachten gehoord. De biefstuk is altijd goed en de spareribs ook.
  De service is ook altijd goed, meestal lekker snel.
  Gtoeten,
  Jonathan van luijn

 5. Dennis on

  Gauchos is veels te duur. Je krijgt alleen een rib en voor de rest mag je gaan dokken. De enige keer dat ik me heb laten verleiden om daar te eten waren de spare ribs te rauw en de sfeer van het restaurant matig.

  Laatst ben ik naar los argentinos in utrecht geweest. Je krijgt meer voor je geld en de sfeer is ook veel aangenamer.

 6. S on

  Vandaag hier geweest.
  Voor 18 euro behoorlijke spareribs gegeten.
  Als de 1e is opgediend vraagt de serveerster al of ze vast een extra moet bestellen.
  Je krijgt ook een grote sparerib terug als je extra bestelt, itt tot andere ”onbeperkt” spareribt eten restaurants.
  De patat was 3 euro, en we hadden nog knoflook extra, omdat de bbq saus meer een tomaten sausje was dan bbq saus.

  Het vele vlees dat je krijgt voor 18euro is een mooie prijs, wel jammer dat de salade/frites/sausjes hier niet bij inzitten.

 7. Gauchos loveer! on

  Gauchos is voor een restaurant met zeer goede gerechten zelfs bijna te goedkoop! Ze bieden voor redelijk weinig geld zo veel goeds! Nu we het toch over spareribs hebben, voor 18 euro onbeperkt spareribs eten is gewoon een stuntprijs! En het is altijd nog lekker ook, en vers uit Argentinie! Dat heb ik bij geen enkel resaurant nog gezien dat het VERS is. En alles is er bijna allemaal zonder zout! Waar je dik van wordt, dus Gauchos is ook nog eens gezond voor je!

  Los Argentinos is pas een vreetschuur hoe kun je daar nou gaan eten… Maar ja niet mijn probleem!

  Gauchos is echt een aanrader! Voor jong en oud!

 8. Juurtje on

  Ha ha vlees grillen zonder zout doe me een lol! Gauchoslover heeft duidelijk geen verstand van vlees. Ik heb er gewerkt en het eten en ook de werksfeer is er fantastisch. Te rauwe spare ribs is feitelijk onmogelijk trust me.

  De kwaliteit van het vlees, zelfs de spare ribs zijn het geld dubbel en dwars waard! Probeer dat ergens anders maar eens te krijgen!

  De prijsstijging is inderdaad flink wat de ribs betreft, daar zou op zn minst voor 2 euro extra een gemengde salade en een frietje/gepofte aardappel bij kunnen!

  Nog altijd zeer tevreden over gauchos 😀