Griekse cafetaria Irini – Utrecht

img_0217Er genoeg mensen zijn die twijfels hebben over de werking van de multiculturele samenleving. Je hoort en ziet met regelmaat de frustratie op de gezichten van diverse Kamerleden wanneer er weer een willekeurig rapport over allochtonen ergens wordt gepubliceerd. Bij SpareribsTest.nl zijn we een stuk milder: hoe meer culturen, hoe meer Bourgondisch genot. Ditmaal onderwierpen we een Griek aan een uitgebreide RibTest: cafetaria Irini in Utrecht.

De Domstad groeit vol met allerlei kebabzaken, wok-to-go’s en afhaalchinezen. Het is drukker en smaakvoller dan ooit in de stad van Henk Westbroek. Bijna iedere week opent er ergens in een oud winkelpand weer een nieuwe cafetaria. Irini, gelegen aan de – over multiculti gesproken – Amsterdamse Straatweg is echter al een behoorlijke tijd een betrouwbare gyrosboer. Dat ze er ook spareribs hebben, weten maar weinig mensen. En dat is misschien ook wel terecht.

Want voor 11 euro krijg je weliswaar een flinke hoeveelheid ribs en even zoveel bijgerechten – voor de smaak hoef je het niet te doen. Marinade is amper aanwezig en bovendien aan de flauwe kant. Ook het vlees op de botjes zijn niet denderend. Het heeft een hoog vel-over-been-gehalte. De gemiddelde zwerfhond in India zal meer spek hebben.

Het karige vlees wat er wel op zit, is omringt door grote hompen vet. Op het oog lijkt het net alsof het hardgeworden liposuctie-vetresten zijn van net iets te dikke vrouwen. Erg onsmakelijk en zeer cholesterolverhogend. Dan kunnen ze nog zo goedbedoeld een Griekse yoghurt als toetje bij het menu doen, maar dat helpt natuurlijk geen zak. En het smaakt trouwens ook nog eens zeer vies. Net als de bijleverde (vrijwel koude) rijst-achtige substantie. De frites is op zich nog wel te nassen, maar ook daar moet het spareribsmenu zeker niet voor kopen.

En dus is er eigenlijk maar weinig reden om bij cafetaria Irini wat ribs te bestellen. Er bestaat de mogelijkheid om ook bij Irini in het (niet al te sfeervolle) restaurantgedeelte te dineren, maar wees dan wijs en bestel gewoon een portie gyros of shoarma. Dat gaat er namelijk wel in.

Cijfers
Malsheid: 5.5
Smaak: 6.5
Marinade: 4
Bijgerechten: 4.5
Ambiance: 4
Prijs/kwaliteitverhouding: 3.5

Totaal: 4.6

img_0217 img_0216 img_0218 

 

 

 

 

 

Griekse snackbar cafetaria Irini
Amsterdamste straatweg 753
3555 HH Utrecht
030 2448247 

Meer restaurants en snackbars in Utrecht


Wat vind jij van Irini? Laat het weten en geef sterren!

Comments are closed.