Man Far – Utrecht

bezorgtestthumb-copy.jpgEr is van dat voedsel dat je een keer gegeten moet hebben in je leven. Kikkerbilletjes, nierbroodjes, frikandellen en Pekingeend. Dat soort dingen. Nu kun je bij de gemiddelde Aziaat deze extravagante lekkernijen wel proeven, maar tot onze grote verbazing had Chinees/Indisch Restaurant Man Far nog iets anders: jawel, het bourgondische ribvlees spareribs.

Nasi, veel, Foe Yong Hai, diarree en morgen opwarmen in de magnetron. Zo maar een aantal begrippen die op de meeste Chinese restaurants wel van toepassing zijn. Van hetzelfde laken een pak bij Man Far. Bestel daar een Chinese rijsttafel voor één persoon en je kunt met het hele gezin twee dagen lang smullen van alles wat Aziatisch georiënteerd is.

Persoonlijke voorkeur ligt bij mij niet bij vlees of vis, maar bij de Chinese tomatensoep. De chefkok van Man Far, gelegen op de Amsterdamse Straatweg, maakt de beste soep in Utrecht, zo durf ik als recensent te stellen.

Sowieso is de keuken van Man Far bijzonder goed. Naast de bekende rijsttafels bestaat er de mogelijkheid om te genieten van bijvoorbeeld een stoofpotje of een ouderwets stukkie biefstuk, uiteraard met een teveel aan bijgerechten. Nee, honger heb je niet na een avondje Man Far. Het is volvreten tot je erbij neervalt.

En toch weet dit restaurant enig cachet te behouden. Haar herkenbare Aziatische uiterlijk, gecombineerd met de vriendelijkheid van het personeel, maakt het tot een ouderwets gezellige Chinees, met enkele aparte uitzonderingen. Zoals dus bijvoorbeeld de spareribs.

Voor het bedrag van E3,25 krijg je een apart bakje in kerrie gemarineerd ribvlees. De hoeveelheid laat te wensen over, en ook de smaak is niet heel erg om over naar huis te schrijven. Droog en bovendien is het veel ‘vel-over-bot’. Niet veel soeps dus. De kerrie-smaak blijkt nauwelijks aanwezig. Gelukkig biedt de voor een ander bijgerecht geleverde chilisaus uitkomst om zo de ribs weg te kunnen werken.

Alle andere (bekende) bijgerechten als Koe Liu Joek en gebakken banaan kunnen me wel bekoren en dus ben ik wat milder dan bij een regulier spareribsrestaurant.
Schoenmaker blijf bij je leest, blijkt maar weer eens een spreekwoord om te koesteren. Ga dus naar Man Far voor de heerlijke Chinese tomatensoep, maar laat die spareribs lekker links liggen.

Punten
Malsheid: 4
Smaak: 4
Marinade: 7
Bijgerechten: 8
Ambiance: 8
Prijs/Kwaliteitverhouding: 6

Cijfer: 6.2

manfar1.jpg
manfar2.jpg

Man Far
Amsterdamsestraatweg 238-240
3551 CP Utrecht

030-2446135

Comments are closed.