American Spareribs – Utrecht

bezorgtestthumb.jpgWii’en is hip, grappig en buitengewoon vermoeiend. Het is de nieuwste rage op het gebied van afvallen. Aangezien de redactie van SpareribsTest.nl ook niet om kilootjes verlegen zit, leek het ons een geslaagd plan om eens een avondje aan onze conditie te werken in de vorm van een aantal potjes “Mario&Sonic op de Olympische Spelen”. Maar ja, dan moet er natuurlijk ook gegeten worden. En dus: mailen naar American Spareribs.

21.54 uur. “Hé, zullen we nog wat eten bestellen? Ik heb alleen drop en vieze chocola in huis”, gilt speler Mario, terwijl hij met man en macht probeert zo hard mogelijk de controller heen en weer te bewegen om een succesvolle hink-stap-sprong te maken. Het lijkt verdacht veel op een beweging die eenzame mannen in hun eenpersoonsbed maken, als ze niet kunnen slapen. Soms staat dan een televisiezender als Private Spice aan om één en ander te vergemakkelijken, maar dit geheel terzijde.

“Nee, man. Het is bijna tien uur. Bestellen zal wel niet meer gaan. Hé verdomme, weer verloren.” Speler Luigi gooit zijn joystick uit frustratie iets te hard op de grond. “Al, heb ik hier wel honger van gekregen.” Met veel tegenzin kijkt hij, bezweet en al, naar de grote tv, waar Mario op traditionele wijze wordt gehuldigd. Ondertussen pakt hij de laptop en surft ‘ie nog snel even naar die bekende bezorgingswebsite. American Spareribs brengt zijn voedsel overal in Utrecht. Tot 22.00 uur.

21.57 uur. Dinsdag blijkt Spareribs Crazy Day te zijn. En dat is het vandaag. Nog korting ook. Terwijl Mario nog verwoedde pogingen doet om een succesvol kleiduifschieter te worden, bestelt Luigi tweemaal een SpareribsMenu, à 12,75. De ene zoet van smaak, de ander moet originele barbecue-ribs doen vergeten. Als bijgerechten worden aardappel-gratin en stokbrood gekozen.

21.59 uur. Luigi klikt op verzenden. Mario neemt nog een slok van zijn Amstelbier. “Hé, we gaan hier echt voor naar de hel.” De bezorger zal het inderdaad niet leuk vinden: op de iPhone van Mario valt “Utrecht -6 graden” te lezen. Ach, van een beetje kou is niemand slechter geworden, wordt er gezegd. Vinden ze dat in Siberië ook?

22.34 uur. De bel gaat. Honger-de-bonger. We kunnen pinnen aan de deur. Heerlijk. Net als het eten. De ribs zijn warm, zoet en ongelofelijk mals.
Aan kwaliteit geen gebrek bij American Spareribs. De satésaus, de stokbroden (er was er eentje extra/teveel bijgeleverd), de aardappelgratin: alles is top. Er zijn 3 stroken p.p. aan ribvlees meegeleverd en die zijn heerlijk gemarineerd. Negatief punt is de sla. Mario vertrouwt Luigi toe deze nooit op te eten. “Ik heb nog drie bakjes in mijn koelkast staan.”

22.57 uur. De buik is rond en de mond is vies. Slechts twee servetten zijn bijgeleverd. Niet handig. Voor de prijs van 12,75+50 ct. aan bijgerechten per portie spareribs, mag er best rekening worden gehouden met de vieze handjes.

23.00 uur. Uitbuiken is er niet bij. Die heerlijke, malse stukken vlees moeten er weer afgesport worden. “Nog een potje, Mario?”

Punten
Malsheid: 8
Smaak: 9
Marinade: 8
Bijgerechten: 7
Ambiance: nvt
Prijs/Kwaliteitverhouding: 6

Cijfer: 7,6

American Spareribs Aardappelgratin van American Spareribs Sla American Spareribs

Spareribs bestellen bij American Spareribs
Het bezorggebied omvat: gehele stad Utrecht, Leidsche Rijn,
De Meern, Vleuten, Westbroek, Maarssen, Maarssenbroek, De Bilt en Bilthoven.

Comments are closed.