Toetanchamon – Utrecht

bezorgtestthumb.jpgHet blijft een vreemd ding: eten bestellen via het internet. Toch heb ik al meermalen via Thuisbezorgd.nl heerlijke ribjes kunnen ontvangen. En dan ook nog betaald via iDeal. Nooit meer die eeuwige zoektocht naar dat ontbrekende dubbeltje in zakken van nog te wassen broeken, maar gewoon een ‘online-transactie’ verrichten, met behulp van een inlognaam en een mobiele telefoon. Ik hou d’r toch van. Ribs-eten 2.0. En na het proeven van de spareribs van bezorger Toetanchamon kan ik dat eigenlijk nog maar meer beamen. Maar dan vooral vanwege hun excellente klantgerichtheid.

Want nog nooit, maar dan ook nog nooit werd een recensent van SpareribsTest.nl na ontvangen van zijn eten gebeld met de vraag ‘Of het smaakt’. Het is een eerlijke, goede vraag. Een reden om een volgende keer weer te bestellen bij Toetanchamon. Voor het eten hoef je dat namelijk niet direct te doen.

Want hoewel de spareribs zelf redelijk van smaak zijn is het voor de rest allemaal een beetje karig. Erg lauwe frites, en een simpel bakje rauwkost waarvan vooral de smaak van zuur bijblijft. Het is wel allemaal goed verpakt, driedubbel. Plastic, papier en aluminiumfolie moeten het foambakje met spareribs goed warm houden. Dat lukt tot op zekere hoogte. Pluspunt is verder dat er nog twee bakjes knoflooksaus worden bijgeleverd.

Dan het vlees: zoals gezegd, dat was redelijk van smaak. De absurde hoeveelheid marinade (lees: de botten dreven daadwerkelijk in de zoete saus) was lachwekkend, maar zeker lekker. Qua aantal stukken ribs was het dik in orde, honger heeft een mens niet meer na het bestellen van een spareribsmenu bij Toetanchamon.

De prijs/kwaliteitverhouding is niet al te best. Voor 12 euro heb je weliswaar een volledig menu, maar de werkelijkheid is dat de bijgerechten echt dienen te worden verbeterd. Tel daarbij op dat je ook nog eens 1,50 euro moet bijbetalen aan bezorgingskosten. Dat was vroeger normaal, maar tegenwoordig lap je dat alleen nog bij bedragen onder de tien euro.

Toch compenseert de vriendelijkheid van zowel de bezorger als de ‘baas’ een hoop. En als je dan een flesje AA-drink wil, maar die blijkt op te zijn en je krijgt er een duurder drankje – Extran Orange – voor terug, is iedere ribliefhebber een gelukkig mens.


Punten

Malsheid: 8
Smaak: 7
Marinade: 8
Bijgerechten: 4
Ambiance: nvt
Prijs/Kwaliteitverhouding: 4,5

Cijfer: 6,3

ToetanchamontoetanchamonToetanchamonToetanchamon

Toetanchamon
Langerakbaan 179
Utrecht-Leidsche Rijn
030-6705052

Comments are closed.