SpareribsLijn – Utrecht

bezorgtestthumb.jpgAls de kat van huis is, dansen de muizen. Ook de hoofdredacteur van een recensiewebsite wil weleens onderuitgezakt met het bord op schoot naar het dramatische Nederlandse voetbal kijken. Dus toen op zondag duidelijk werd dat vriendinlief een avondje Louis Hartlooper Complex ging doen met wat collegae, pakte ik mijn MacBook en bestelde om 18.00 uur bij SpareribsLijn Utrecht, de zoetgemarineerde ribs. Na een uurtje hebben ze mijn eten vast wel bezorgd, dacht ik.
Tom Egbers bedankte me echter voor het kijken, en herinnerde me eraan dat iets na elven Studio Voetbal met Jack van Gelder te zien zou zijn, toen ik aan de deur afrekende…


Nog nooit heb ik in mijn rijke ribcarrière zo lang moeten wachten op mijn diner. Bijna twee uur zat ik hopeloos en verloren van de honger naar wedstrijden als Vitesse – Roda JC en AZ – SC Heerenveen te kijken. Frustrerend.

De bezorger beweerde bij hoog en laag dat er een andere bezorger was uitgegleden, waardoor hij ‘allesch doen alleen moest’. Waarvan akte. Mijn maag knort in zo’n situatie niet minder.

Goed, over naar de spareribs zelf. Verpakt in een verwarmde doos, de friet apart en, bijzondere luxe: een heus toetje. Ik was verbaasd toen ik op een bestelwebsite zelf mocht bepalen of ik mijn maaltijd met een vruchtenyoghurt of tiramisu wilde afsluiten.

Ribfan, ik kan u melden: de vruchtenyoghurt smaakt meer dan prima. Het is een welkom nagerecht na de met marinade overgoten spareribs. De zoete smaak van de saus is zeker niet slecht, maar overdone. En dat is jammer, want het eten van SpareribsLijn Utrecht is voor de rest helemaal niet verkeerd.

Maar als ik na drie stroken ribs enigszins misselijk wordt, dan is er in mijn ogen wat mis. Overigens: de hoeveelheid vlees is bijzonder groot. Vergeleken bij Spareribs Expres Utrecht is dit een verademing.

Ik vind het bijna gênant om te zeggen, maar ik heb mijn eten niet op kunnen krijgen, zoveel was het. Het had ook deels te maken met de misselijkheid, maar dat mag geen reden zijn. Zeker niet voor de prijs van 12 euro.

Conclusie: Ik vind het oprecht jammer dat de wachttijd bij de SpareribsLijn zo belachelijk lang was. Voor de smaak neem je misselijkheid op de koop toe.

Punten

Malsheid: 8
Smaak: 8
Marinade: 8
Bijgerechten: 8
Ambiance: nvt
Prijs/Kwaliteitverhouding: 8

Cijfer: 8
Na aftrek van de bizar lange wachttijd: 7

Spareribslijn Utrecht

SpareribsLijn Utrecht
www.thuisbezorgd.nl
030-2627507

Comments are closed.