Will’s – Utrecht

Wills UtrechtTijdens het nakijken van alle e-mails op de redactie van SpareribsTest.nl viel ons oog op een bericht van een trouwe fan. Deze adviseerde ons om eens een bezoekje te brengen aan eetcafé Will’s in Utrecht. Volgens de lezeres zijn de ribs van dit restaurantje ‘de beste van Nederland’. Deze tip konden wij natuurlijk niet laten liggen.

En zo kwam het dat één van onze (vrijgezelle) redacteuren samen met de tipgeefster eetcafé Will’s binnenstapte om daar de spareribs eens uit te proberen. Het etablissement aan de Utrechtse Oudegracht is een kruising tussen een restaurant en eetcafé. Dat is te zien aan de inrichting; de ruimte is niet al te groot maar ziet er wel gezellig uit. Helaas is het op deze regenachtige avond erg rustig. Een dvd’tje met een concert van Rene Froger moet de sfeer in het restaurant verhogen. Erg jammer.

Gelukkig zijn we hier niet alleen voor het restaurant, maar vooral voor dem spareribs. De menukaart vertelt ons dat de zoet gemarineerde ribs (toepasselijk Monsieur Cannibale genaamd) met twee sausjes, frites, gebakken aardappels en salade komen. Onder het genot van een biertje en wat lekker warm brood met een smeuïge kruidenboter wachten we op ons eten.

Dit wordt geserveerd op grote vierkante borden waar drie bakjes met sausjes (mayonaise, chili en knoflook) op staan. Vooral de chili valt bij ons in de smaak. Naast de sausjes lachen drie stukken malse ribs ons toe. Ze zijn mals en erg lekker. Sterker nog, ze zijn heel erg lekker. Het vlees valt letterlijk van het bot,n waardoor kluiven niet eens nodig is. Ook de zoete marinade mag er wezen.n De bijgerechten vallen een beetje tegen. De patat en aardappels zijn smakelijk, maar de groenten iets minder. De salade blijkt een bakje met fruit te zijn. Best lekker, maar niet in combinatie met de zoete ribbetjes.

De spareribs bij Will’s smaken erg goed en de prijs à € 15,75 is redelijk. Al met al zijn we blij met de tip van onze lezeres, al zijn deze ribs niet de beste van het land.
Helaas is zij het niet met ons eens.

 Punten
Malsheid: 8
Smaak: 8.5
Marinade: 9
Bijgerechten: 6.5
Ambiance: 6
Prijs/Kwaliteitverhouding: 7

Totaal: 7.5

Spareribs Wills foto022.jpg

Will’s eetcafé
Oudegracht 148
Utrecht
Tel: 030 2302111
http://www.wills.nl/     �

Comments are closed.