Broadway American Steakhouse – Utrecht

Broadway American SteakhouseAls je met een collega-ribtester in een restaurant zit te eten, is er altijd de discussie wie de recensie mag/moet schrijven.  Collega C. was oorspronkelijk aan de beurt. Naderhand sprak hij echter de veelzeggende woorden: “G.,  je bent zo passioneel over Broadway, dat ik jou de eer gun om over deze tent te schrijven.”  Waarom? Ik vond het een regelrecht drama. Ik wil de termen ‘hel’ en ‘vagevuur’ niet noemen, maar het komt in de buurt.

Al meer dan zeventien jaar wordt ‘Restaurant Broadway American Steakhouse’ (een mond vol) door Jan en alleman geroemd om haar heerlijke stukken vlees. En dan ook nog eens gelegen aan de Oudegracht. Dat lijkt een gouden combinatie, maar niets is minder waar: ik werd bijna depressief van de troosteloze aanblik die R.B.A.S. (voor het gemak kort ik het maar even af) biedt.

In een lelijk verlicht gewelf worden wij bediend door mooie edoch gestresste serveersters die met onvolprezen glimlach ons van alle gemakken proberen te voorzien.  Alleen, die poging mislukt jammerlijk. Doorgaans is snelle service een must, maar hier wordt het –hoe typisch Amerikaans– overdreven. Nadat we onze zoete Baby Ribs (€14,50 per portie) hadden besteld, ging C. even een plasje plegen. Bij terugkomst stond zijn bord voedsel al voor zijn neus.

Dat voedsel zag er overigens best te pruimen uit. Veel stukken ribs, verse Franse frites en drie blaadjes sla. Verder viel een hip gesneden komkommer mij op, maar daar win je geen Spareribs-oorlog mee. Ik schreeuwde (note: het was zo druk dat een normale tone of voice bijna niet mogelijk was) dat ik het er smaakvol vond uitzien en wenste C. een oprecht ‘eet smakelijk’.

De zoete ribs waren mals en niet te vet. De marinade was alleen erg overdone. De teriyaki-achtige smaak kwam me na drie stroken de strot uit. Als de chef de volgende keer de –overigens verder prima smakende– ribs wat minder lang door de saus roert, is het SpareribsTest.nl-approved.

De rest kwam er echter bekaaider van af. De sla was te konijnerig en de frites wel erg fastfood-esk. De ambiance was ook om te huilen. Lelijke houten tafels en stoelen, die hutje mutje op elkaar stonden. Op de muren diverse schilderingen die ons het gevoel moesten geven in een echt Amerikaans restaurant te zitten. Ik denk niet dat Bush en de zijnen zich hiermee willen identificeren, maar goed.

Conclusie: Aan de muur hing een kek bordje met daarop de tekst ‘Elvis Presley road’. Ik zou The King niet durven uitnodigen in Broadway.

Cijfers
Smaak: 7
Marinade: 6
Malsheid: 7
Ambiance: 3
Bijgerechten: 6
Prijs/Kwaliteitverhouding: 4

Gemiddeld: 5,5

ribs broadway

Broadway American Steakhouse
Oudegracht aan de Werf 139
3511 AL Utrecht
030 2312643
http://www.broadwayamericansteakhouse.nl

10 thoughts on “Broadway American Steakhouse – Utrecht

 1. Lucky on

  Nou ik vind deze beoordeling toch zijn doel missen hoor. Lekkere ribs en een goede bediening. Ik vind de ambiance er daarnaast ook nog erg goed hoor.

 2. Olaf on

  Zijn jullie wel in hetzelfde restaurant geweest als ik???????
  Geloof er niks van, Lekkerder heb ik ze nog nergens gegeten.

 3. Hanneke on

  Hier snap ik niks van, Op Tony Romas in Florida na zijn dit de lekkerste die ik heb gegeten. Juist de marinade is het geen wat ze lekker maakt. Dus chef niet veranderen hoor.

 4. Dit zijn de lekkerste spare-ribs die ik ken, dus ik weet niet hoe de schrijver hierbij komt 😀

 5. Pingback: Grillrestaurant Gauchos - Utrecht | SpareribsTest.nl | Proef hier de beste (onbeperkte) spareribs

 6. Jim on

  WTF! Dit zijn echt de meest lekkere spareribs van Utrecht! al jaren!!! en welke spareribstester gaat nou cijfers geven aan de ”ambiance” of de bijgerechten… je test spareribs om de spareribs!!

 7. vg on

  Ik vind dit echt heerlijke spare ribs.. ja de uitstraling is enigszins cheap maar een goed bord ribs maakt al veel goed!
  de prijs is prima, en wat de bediening betreft, daarmee moet je het soms treffen. Je kunt anders ook gewoon afhalen. Die saus moeten ze absoluut niet veranderen, zo horen spare ribs! heerlijk zoveel saus.cole slaw heeft vaak wat teveel rozijnen dat is jammer. maar voor de rest niets meer aan doen. ik hou altijd nog veel over wat ik daarna mee naar huis neem en een paar uurtjes later weer van zit te smullen!

 8. Pingback: Hertest: Broadway American SteakHouse | SpareribsTest.nl | Proef hier de beste (onbeperkte) spareribs

 9. Rob on

  Sinds ongeveer 1,5 jaar komen ik en mijn collega’s met enige regelmaat bij de Broadway. Uit al deze bezoeken (keertje of 12-13) ben ik slechts tweemaal enigszins teleurgesteld geweest. Dit betekent overigens niet dat de kwaliteit van het vlees beroerd was, maar gewoon net iets minder dan anders. Daarnaast vielen beide keren in de volle zomerdrukte; dus is het de chef en de zeer capabele bediening vergeven.

  De spareribs zelf zijn verder van uitstekende kwaliteit. Persoonlijk prefereer ik ze zelf nog iets malser, (dat ze vrijwel van het bot afvallen zeg maar) maar de smaak van zowel vlees als marinade is absoluut hoger dan gemiddeld.

  Natuurlijk valt er over smaak niet te twisten, een vriend van mij vond de marinade bijvoorbeeld wel goed gemaakt en ingetrokken, maar vond hem te zoet om er echt van te genieten.

  Desalniettemin kan ik echt iedereen aanraden om ze een keertje te proberen. Wie weet wordt het je favoriete sparerib restaurant wel. 😉

 10. Robert Winschoten on

  Ondanks alle super enthiousiaste reacties van liefhebbers die net als ik de ribs bij broadway erg lekker vinden, toch op de 20e plaats op jullie lijst? Ik ben er al jaren van overtuigd dat dit de allerlekkerste ribs zijn, spontane bediening en prima service…… maakt me een soort van nieuwsgierig naar die andere 19 maar eigenlijk meer naar jullie manier van beoordelen. ; )