Eetcafé Twins – Arnhem

Eetcafe TwinsWat er nog miste aan de lijst van recensies, is een er één uit onder meer Gelderland. Daarbij had ik al heel lang een afspraak staan met mijn schoonmoeder om uit eten te gaan. Een mooie gelegenheid dus om beide te combineren en spareribs te testen in het gezellige Arnhem.

Van horen en zeggen hadden wij vernomen dat restaurant Twins, gelegen aan de buitenkant van de Korenmarkt, ons favoriete vleesgerecht op de kaart heeft staan. En na een bezoekje op internet bleek dat ze het inderdaad serveren. Onze keuze was snel gemaakt; wij gingen testen bij Twins.

Het restaurant heeft vermoedelijk het kleinste terras van Arnhem (slechts twee tafels). Daardoor ziet het er knus uit. Ook binnen is het leuk aangekleed, een beetje mediterraan. Tot onze schrik stonden er echter geen spareribs op de kaart. Navraag leerde dat Twins een tweede en zelfs een derde kaart heeft, waarop de spareribs wel terug te vinden zijn.

Gelukkig konden we dus testen deze avond. Na het serveren van de spareribs kon het beoordelen beginnen. Het eerste dat opviel was de hoeveelheid die er geserveerd werd; deze was nagenoeg precies voldoende. Drie goede stukken spareribs op mijn bord. Daar komt bij dat ze ook mooi van kleur waren. De marinade was ook rijkelijk aanwezig: over de spareribs was een marinadesaus aangebracht van honing-tijm. De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat het niet mijn smaak is, ik vind het wat aan de zoete kant. Mijn voorkeur gaat uit naar de meer pittige marinades. Verder kwam het vlees soepel van het bot af en bevatte het weinig tot geen vet.

Ik vond het jammer dat het vlees zonder de marinade weinig smaak had. Misschien dat het vlees eerst gekookt is voordat het gegrild wordt. Dit zorgt er namelijk voor dat het vlees goed gaar wordt en dat er minder vet overblijft. Een nadeel hiervan is dat door het koken het vlees een deel van zijn smaak verliest, zoals dat bij het maken van een bouillon ook gebeurt. Maar dat durf ik niet met zekerheid te zeggen, aangezien ik geen kok ben. Ook miste ik de sausjes, zoals een barbecue- en/of knoflooksaus. De bijgerechten waren zoals verwacht een salade en wat frietjes, waarbij ik nog wil opmerken dat het laatste heerlijk gekruid was.

Al met al ben ik zeer te spreken over de spareribs. Ook de service was uitermate goed: niet overdreven vriendelijk, maar wel oprecht. Verder werden de spareribs aangeboden voor een zeer scherpe prijs, namelijk €10,50. Ik denk dat door het toevoegen van enkele sausjes en/of het extra marineren van het vlees een aanval kan worden gedaan op de spareribs van de huidige nummer 1, die van de Ommekeer in Utrecht.

Tip voor Twins: zet de spareribs op jullie ‘hoofd’menukaart, zodat deze geproefd kunnen worden!

Punten
Malsheid: 9
Smaak: 7,5
Marinade: 8,5
Bijgerechten: 7
Ambiance: 7,5
Prijs/kwaliteit: 9,5

Gemiddelde  8,2

twins

Eetcafé Twins
Nieuwe Plein 26
6811 KR Arnhem
T (026) 351 52 47
http://www.eetcafetwins.nl

Comments are closed.