Snackcorner – Utrecht

bezorgtestthumb.jpgEr is een nieuwe trend gesignaleerd op spareribs-gebied. Niet langer is het aan slechts grilltenten, eetcafés en steakhouses voorbehouden om het Bourgondische genotsvlees te bereiden, nee, nu hebben zelfs snackbars het gerecht op de menukaart staan (of liever: op die lelijke lichtbakken die boven de frituur hangen). Snackcorner Zuilen aan de Van Egmondkade in Utrecht is daar één van.
Aziaten die een snackbar hebben. Ergens klopt het niet.  Dat vriendelijke volk is – met alle respect – voorbestemd om heerlijke babi pangang, foe yong hai en sateetjes te maken. Daar moet je niet een frikandel speciaal bij bestellen. Je gaat immers ook niet een pizza Quattro Stagioni bij Fred Kroket uit de muur trekken.
Goed, Snackcorner Zuilen wordt dus gerund door – vermoedelijk – Chinezen  en dat maakte dat ik lichtelijk bevooroordeeld mijn spareribsmenu á €7,05 bestelde. Ik was echter positief verrast. Smaakvol, mals, geurig en zoet zijn enkele steekwoorden die van toepassing zijn op dit heerlijke vlees. Lekker was het, karig helaas ook. Een half strookje ribs is voor de gemiddelde Hollander – misschien wel voor de Aziaat, dat kan natuurlijk – simpelweg niet genoeg. Dan kan er nog zoveel frites bij worden gedaan, een mens is niet voldaan. Zelfs niet wanneer je het bijgeleverde bolletje huzarenslaatje wegwerkt. Een mee-eter van me noemde het ‘schandalig en onbegrijpelijk.’ De beste jongen wilde terug naar de corner gaan, om ‘die spleetoog eens de waarheid te vertellen.’ De frustraties lopen soms hoog op bij het ribtesten. Na hem om op de voortreffelijke smaak te hebben gewezen, kalmeerde de jongen en verklaarde hij sussend iets als: ‘sorry, ik had gewoon honger.’

En misschien is dat nog wel de beste conclusie: na het eten van deze snackmaaltijd heb je nog steeds trek. Als voorgerecht is het een hit, zoveel is zeker.

Cijfers
Smaak: 8
Marinade: 7
Bijgerechten: 5
Malsheid: 7
Ambiance: n.v.t.
Prijs/Kwaliteitverhouding: 4

Gemiddelde: 6,2

snackcorner snackcorner 2 snackcorner 3

Snack Corner Zuilen
Van Egmondkade 12
3553 JE Utrecht

Comments are closed.