Vrijthof 9 – Maastricht

Spareribs staan erom bekend dat ze lekker met de handen gegeten kunnen worden, iets wat bij mij wel wat Bourgondische gedachtes losmaakt. En wat is de meest Bourgondische plek van Nederland? Volgens mij is dat Limburg. Zodoende is SpareribsTest.nl afgereisd naar een van de zuidelijkste steden van Nederland, namelijk Maastricht. Na een dag goed speuren waar deze lekkernijen te verkrijgen zijn, viel het oog op een brasserie genaamd Vrijthof 9, en ja, de naam zegt het al: het ligt aan het Vrijthof, natuurlijk op nr. 9. Buiten op de borden worden de spareribs aangeprezen als specialiteit van de keuken, en met  12 euro zijn ze ook nog eens zeer redelijk geprijsd. De keuze was dus snel gemaakt; hier gaan we testen!

Het restaurant ziet er goed verzorgd uit, niet echt bijzonder, maar wel multifunctioneel. De Vrijthof9 is namelijk geen echt restaurant, maar een brasserie. Een leuke tent, waar je overdag prettig kunt lunchen en ’s avonds goed kan zitten om te dineren. Iets wat voor een etablissement aan de Vrijthof natuurlijk een vereiste moet zijn.

Na een tafel te hebben gevonden en de bestelling te hebben doorgegeven, is het dus wachten op de spareribs. Geen voorgerecht (op wat brood na), nee, zo snel mogelijk weer eens wat van dat goddelijke vlees aan mijn smaakpapillen onderwerpen. Het was namelijk alweer een tijdje geleden dat ik mijn laatste portie ribs naar binnen had gewerkt. Eindelijk was het dan zover: de spareribs waren klaar. Eigenlijk wilde ik meteen aanvallen, maar ik moest alles natuurlijk eerst even goed observeren voordat ik met bunkeren kon beginnen. Alles zag er wel redelijk goed uit, ik miste alleen de keuze aan sausjes. Er was alleen een bbq-saus bij geleverd en laat dat nu precies de saus zijn die mijn smaakpapillen niet kunnen verdragen. Verder was de aankleding standaard; wat salade en frietjes.

Ik moet bekennen dat ik de spareribs wat vond tegenvallen. Het vlees was wat aan de taaie kant. Hoewel het wel goed van het bot afkwam, moest ik hard kauwen om het te kunnen doorslikken. De marinade was wel goed, alhoewel er geen marinadesaus was gebruikt. Nee, het vlees was van tevoren gemarineerd en meegegrild. Ik vermoed dat het vlees net te lang is gegrild: het was in mijn ogen wat aan de donkere kant, wat natuurlijk ook de taaiheid van het vlees zou verklaren. De hoeveelheid was voldoende. Aangezien ik snel vol zat en mijzelf niet tonnetje rond hieraan wilde eten, heb ik het laatste gedeelte maar laten liggen.

Concluderend  kan ik zeggen dat ik meer van de spareribs had verwacht, maar voor 12 euro heb ik toch weer mijn buikje volgegeten.

Cijfers
Smaak   7
Marinade 7,5
Bijgerechten 6,5
Ambiance 7
Malsheid 6
Prijs/Kwaliteit  7

Gemiddelde:   6,8

vrijthof.jpg

Vrijthof 9
6211 LC  Maastricht
tel: 043-3561110

www.vrijthof9.nl
 

Comments are closed.