Burger King Spareribs

Sinds de start van SpareribsTest.nl in maart 2007 is het ons opgevallen dat ons favoriete vlees enorm in populariteit is gestegen. En dat is ook niet onopgemerkt gebleven bij de koningen van de vrije markteconomie: de Amerikanen. Fastfoodconcern Burger King probeert op het succes van deze site mee te liften en biedt tegenwoordig ook een stel ribs aan, tegen een bodemprijs van €2.25.

We zullen maar met de deur in huis vallen: wat een regelrechte hel. Niet eerder wist een restaurant – ja, want zo noemt de Burger King zichzelf – mij zulke erbarmelijke stukken rib voor te schotelen. Zwartgeblakerde rubberribs. Op zo’n moment besef je maar weer eens waar SpareribsTest.nl goed voor is: ik wil anderen oprecht deze smakeloze, kankerverwekkende troep besparen. Het is geen goede reclame voor de Whopper™-magnaat.

En dat is jammer, want nimmer is de sparerib zo toegankelijk voor het grote publiek geweest als nu. De genotsfactor ligt echter niet altijd even hoog. In het geval van Burger King is er zelfs helemaal geen sprake van. Of het moet zijn dat ik mijn €2.25 aan een opvallend mooie jongedame mocht geven, wier achterwerk wel erg goed tot haar recht kwam in een verder lelijke, strakke zwarte broek.

Conclusie: Nooit eten die spareribs. Ik herhaal: nooit eten die spareribs.

Cijfers
Smaak: 3
Bijgerechten: n.v.t.
Ambiance: 3
Marinade: 3
Malsheid: 2
Prijs/kwaliteitverhouding: 3

Gemiddelde: 2.8

www.burgerking.nl

152 thoughts on “Burger King Spareribs

  1. ichi on

    Dat je geen nieuwe vraagt als je verbrand eten voorgeschoteld krijgt..misschien vallen ze mee als ze niet verbrand zijn?

  2. ik on

    opzich ben ik het niet met u eens, ik werk bij een Burgerking, en ik moet zeggen dat dezelfde spare ribs bij ons niet zwart weg gaan. Tuurlijk wil het best eens voorkomen dat er eentje zwart uit de grill komt, maar wij gooien dan ten alle tijden nieuwe.

    En wat die werk kleren betreft, Tsja ik kan er niet zo heel veel van zeggen. Het zit in ieder geval wel redelijk.