De Familie – Utrecht

bezorgtestthumb.jpgSoms ben je door bijzondere omstandigheden aan huis gebonden. Vandaag is zo’n dag, in verwachting van een mij dierbaar pakketje, ijsbeer ik heen en weer tussen de studeerkamer en de voordeur. Mijn maag zeurt om eten en de kast is leeg, maar volgens de website van TNT Post is ‘de chauffeur onderweg’ en ik wil niet het risico lopen de postbode te missen tijdens mijn tocht naar de supermarkt. Dan maar eten laten bezorgen, een goede gelegenheid om weer eens te ribtesten. Op www.thuisbezorgd.nl vind ik restaurant ‘De Familie’. De slogan “Altijd vers is ons succes” klinkt veelbelovend dus ik waag het er maar op.

De Familie is van alle markten thuis. Pizza’s, pasta’s, vleesgerechten en shoarma, alles is er te krijgen. Helaas leert de ervaring dat restaurants die een (te) breed aanbod hebben uiteindelijk nergens in uitblinken, of in ieder geval niet in de spareribs. Het restaurant biedt geen verschillende varianten (hot/zoet) noch keuze in saus. Wel kan je gemakkelijk betalen met iDeal, handig voor als je geen geld in huis hebt.

Driekwartier na het bestellen staat de maaltijd bij mij op tafel. Helaas is het eerste wat ik zie verlepte lauwe frietjes, dat belooft niet veel goeds. De teleurstelling wordt alleen maar groter als ik zie dat er geen saus bij de ribs geleverd is. Drie ribben en de gebruikelijke salade is wat er geserveerd wordt. Ik rammelde van de trek en honger maakt rauwe ribben zoet dus de maaltijd ging er wel in, maar lekker zijn de vettige ribs niet te noemen. De marinade smaakt niet bijzonder en het ontbreken van saus maakt het tot een karige bedoening. Positief te noemen is dat het vlees redelijk mals is en goed los komt van het bot, en er is een ruime portie (gebruikelijke simpele) salade meegebracht. Het belanrijkste ontbreekt echter aan het eten en dat is smaak.

Conclusie: Met € 11,50 zijn de spareribs van De Familie niet duur, maar ook niet erg lekker. Echt smerig zijn de ribs ook weer niet te noemen maar erg middelmatig is het allemaal wel, zeker in combinatie met de lauwe patat. Voor fijnproevers geen aanrader.

Cijfers:
Smaak: 5
Malsheid: 6
Marinade: 4
Bijgerechten: 4
Ambiance: n.v.t.
Prijs/kwaliteit: 5

Gemiddeld: 4.8

Lauwe patat Spareribs van De Familie

Restaurant De Familie
Lodewijk Napoleonplantsoen 24
3582 TM Utrecht
030-2512444

Spareribs bestellen bij De Familie – Utrecht

143 thoughts on “De Familie – Utrecht

 1. de freak baby on

  weet iemand waar deze toko zit? waar zit dat plantsoen

 2. Sabine on

  hallo

  ik vind juist eigenlijk de spare-ribs van de familie
  erg lekker en ook vooral de pizza’s en de pasta
  en zeker, maarja deze test is één en al onzin , MIJN MENING

 3. Marjan on

  Ik weet niet of je het weet
  maar kalf smaakt anders dan varkens spar-ribs
  dat lijkt me logisch of niet soms , dat je het even weet
  want, jij bent weer wat anders gewnt dat het zoet is maar dat is meestal alleen bij varkens spar-ribs.