Aldi Spareribs

Ik zeg het eerlijk: ik koop niet vaak bij de van oorsprong Duitse supermarkt Aldi.  Eigenlijk nooit. Sinds ik ooit een laptop van het Aldi-(b-)merk Medion heb gekregen en deze het na een goede twintig dagen begaf, heb ik weinig vertrouwen meer in Deutsche Qualität. Lichtelijk bevooroordeeld was ik dan ook, toen ik per e-mail een tip kreeg de spareribs van de Aldi eens te testen.

Salmonellabacterie, voedselvergiftiging en huppakee die maag maar leegpompen!  Het kan soms snel gaan. Eerdere ervaringen met goedkope Zweedse Ballen van de Ikea en over datumzijnde hamburgers maakte dat ik niet heel erg enthousiast was om mijn kant en klare spareribs in de oven op te warmen. De prijs was me iets te laag: 5,40 euro voor 830 gram aan pure  spareribspassie.

Ook van de plastic verpakking – die verdacht veel leek op zo’n CSI-politiezakje waar dan een afgesneden hand in zit – werd ik niet overdreven hongerig.
Goed, iedereen heeft weleens een nare dag op het werk, en dus moet deze RibTester niet zeuren. Na vijftien minuten vol angst en beven op het belletje van de oven te hebben gewacht, kon ik niet anders dan mijn taak te volbrengen. En wat bleek: het was in het geheel niet slecht. Sterker nog: het was best goed te eten. Lang niet al het vlees was nog op de juiste temperatuur, maar de (vermoedelijk toegevoegde) geur – en smaakstoffen doen hun werk voortreffelijk.
Het ontbreken van een marinade is geenszins een probleem, het vlees is pittig en zoet genoeg. Desnoods mieter je er wat curry op, maar dat achtte ik zelf onnodig.

Conclusie: Deze ribs zijn gewoon goed te eten. Mijn vooroordelen waren (zoals zo vaak) onjuist. De Aldi is dus definitief een aanrader. Behalve voor haar laptops dan.

Malsheid: 7
Smaak: 7
Marinade: 5
Bijgerechten: n.v.t
Ambiance: n.v.t.
Prijs/Kwaliteit: 8

Gemiddelde:  6.8

 aldi Aldi
 

www.aldi.nlSupermarkt Aldi heeft vestigingen door heel Nederland.

7 thoughts on “Aldi Spareribs

 1. Lucky on

  De laptops van de Aldi zijn hartstikke goed man!!

 2. Roger on

  Hahaha afgesneden hand 😛
  Ik ga ze iig proberen van de week 😉
  THANKS

 3. rob on

  ik zou mij snel laten behandelen aan m,n smaakpapillen!
  Heb ze afgelopen zomer op de bbq gehad,geproeft en direct weggeflikkerd,je weet zeker dat je er verstand van hebt?maar over(wan) smaak valt natuurlijk niet te twisten…….verder supersite!

 4. Nathan on

  Ik haal ze sindskort ook bij de Aldi, stukken goedkoper als bij de slager vandaan en ook zeer goed te eten!

  Alleen als wij ze in de oven doen, is dat langer dan 15 minuten. Ze komen vanuit de diepvries de oven in voor zo`n 45 minuten (mijn vrouw doet het, dus als ik het goed heb 😉 )

  Dan zijn ze lekker van smaak, goed voorzien van marinade en is het vlees zeer goed te eten.