’t Pakhuis – Utrecht

Het Pakhuis Utrecht“Doodse stilte, en toch hoor ik je stem”, zong Daan Schuurmans ooit in de bizar slechte film Volle Maan. Hoe raar het ook klinkt, deze zin is van toepassing op eetcafé ’t Pakhuis aan Janskerkhof in Utrecht. Dit feestcafé is onder studenten onnoemlijk populair als zuiptent. Drinken tot je erbij neervalt en dan kotsen over het UVSV-sletje naast je. Dat werk. Tot onze grote verbazing kan je er echter ook eten. En blijkbaar zijn wij niet de enige die niet van het bestaan deze mogelijkheid weten: tijdens onze ribtest zat er welgeteld NIEMAND een hapje te eten. Terecht, zo bleek later.
Het studentenleven. Je kan er veel over zeggen, maar dat er gezopen en geneukt wordt onder deze groepering: dat is een zekerheid. Tenminste, zo doen ze voorkomen. Zelf heb ik nog weleens mijn twijfels wanneer ik achttienjarige puisterige jongetjes met stropdas zie. Mijn wederhelft vindt dat volgens mij weinig aantrekkelijk, maar goed. Het corps leeft! En om dat eens aan levende lijve te ondervinden, togen mijn vrinden en ik naar ’t Pakhuys: berucht om haar studenten.

We moeten toegeven: deze kroeg ligt erg mooi. Het Janskerkhof wordt met haar ouderwetse klinkers en herenhuizen alom gewaardeerd door Utrechters. Het aangelegen kerkje maakt het geheel af. Het Pakhuis ligt naast de Filemon&Baucis– een ware club – en De Kroeg. Dat wil zeggen: de sociëteit van het mannencorps. Ideaal dus om mee te liften op studentenpubliek. Dat is ook goed te zien aan de prijzen van alle maaltijden. Al het eten is maximaal elf euro, een koopje zou je zeggen. Bij het proeven van de eerste hap spareribs bleek dat echter een farce. Vet, vetter vetst. Dat is het motto van de (pseudo)-kok. Weinig smaak, geen marinade. Het is dat wij wat te vieren hadden, anders waren we na tien minuten weggeweest. Ik ben niet de dunste en hou wel van een flinke portie ribs. Echter, een grote strook ribs was voor mij al een probleem. Per hap zag ik mijn buik meer hangen. En dat zegt genoeg. Dat ik dan maar uit armoe mijn karige blaadjes sla zat te eten zegt genoeg. Ik voelde mij als Obelix die opeens geen everzwijn meer lust.

Conclusie: Er zat niemand, er waren geen lekkere studentes en het eten was ook niet om over naar huis te schrijven. Eigenlijk één groot drama. Jammer, want op donderdagavond oogt het altijd erg feestelijk.

Cijfers
Malsheid: 4
Smaak: 3,5
Marinade: 4
Bijgerechten: 6
Ambiance: 5
Prijs/Kwaliteit: 5 Gemiddelde: 4,6

pakhuis image_088.jpg

Eetcafé ‘t Pakhuis
Janskerkhof 21
3512 BM Utrecht
030 – 2304943

www.hetpakhuis.nl

Comments are closed.