Café De Gooth – Haarlem

“Ik ben altijd een beetje huiverig om in cafés te eten’’, zo vertrouwde tafelgenoot V. mij aan de vooravond van een nieuwe ribtest toe. ”Ik vraag me toch af hoe dat eten bereid wordt. Ik denk altijd: dat kan niet goed zijn.’’ Toch moest de beste man eraan geloven, want de ribs van Café de Gooth in Haarlem moesten op een troosteloze woensdagavond uitgebreid getest worden. Voor 10,80 euro onbeperkt vreten; het klinkt aantrekkelijk, maar helaas kreeg V. gelijk.

De Botermarkt. Een plein in het centrum van Haarlem, met veel kleine kroegjes en oude panden. Het is een klein stukje ouderwets gezellig Nederland en ook café De Gooth draagt daaraan bij. Op internet koketteert het café ongegeneerd met het zijn van het ‘enige echte dartcafé in Haarlem’. Dit verwondert ons, aangezien precies naast De Gooth een ander café voor de Raymond van Barnevelds onder ons zit: Café de Linde. Ook daar kan je overigens onbeperkt spareribs eten. Misschien dat Barney daarom wel zo dik is – wat spaghetti voor de gemiddelde wielrenner is, is spareribs voor de profdarter, of zo. En aangezien deze ribtester op een blauwe maandag ook nog wel eens in een voetbalkantine pijltjes heeft gegooid, is het meer dan logisch hier een bordje spareribs te bestellen.

Bij binnenkomst worden we al een beetje teleurgesteld. Het café heeft een uitstraling van niets. De houten banken en tafels geven je het idee alsof je langs de A12 op weg naar Frankrijk even een pitstop houdt met het hele gezin. Een voordeel is dat de serre is verwarmd. Toch wat anders dan een winderige snelweg. Als we ons net gezeteld hebben, worden we alweer gesommeerd op te staan. De lelijke beige kussens die er eerst lagen, worden door de ordinaire barvrouw vervangen door (nog lelijkere) bruine ribfluwelen edities.

Tijdens deze actie bestellen we maar gelijk ons eten. We hebben de keuze uit pikante en zoete ribs. De Sint is bijna in het land, dus het lijkt ons logisch iets zoets te bestellen. Wie zoet is krijgt immers lekkers. En lekkers, dat willen wij wel. Bij ontvangst worden we echter totaal teleurgesteld. Deze spareribs zijn weerzinwekkend slecht. Amper smaak, veel vet en ook nog taai. Ik krijg plaatsvervangende schaamte als ik zie dat mijn tafelgenoot zonder morren zijn ribs wegwerkt. Zelf krijg ik amper een hele strook – je krijgt in totaal twee grote stukken sparerib – door mijn keel.  Kotsneigingen zoals je die ook na het eten van McDonaldsvoer hebt te over. Voor de bijgerechten hoef je ook al niet te komen: de sla en frites zijn minder dan middelmatig. Kortom: een groot drama.

Het zegt genoeg dat we aan het einde maar 30 euro hoefden af te rekenen. Twee drankjes, twee hoofdgerechten en wegwezen. Heel gauw.

Conclusie: In De Gooth moet gedart worden, niet gegeten. Dat voedsel kan linea recta de Goothsteen in.

Cijfers:

Malsheid: 5
Smaak: 4
Marinade: 4,5
Bijgerechten: 4
Ambiance: 4,5
Prijs/Kwaliteit: 4

Gemiddelde: 4.3

141120071540.jpg 141120071541.jpg 141120071542.jpg

Café De Gooth

Botermarkt 19

2011 XX Haarlem

023 – 5320696

www.cafedegooth.nl

14 thoughts on “Café De Gooth – Haarlem

 1. Han Vezels on

  hahaha de goothsteen in, touché!

 2. hans on

  dat is niet waar, de spareribs van de gooth zijn heerlijk en smaak vol,ik ga daar vaak op woensdag eten met een heel groep,en dat is altijd druk daar op woensdag en de meeste mensen komen voor die spareribs .

 3. Ruud on

  Over smaak valt niet te twisten. Iedereen beleeft het op zijn manier. Wel gek dat er elke woensdag ruim 40 tot 50 kg spareribs doorheen gaan. Als ze dus niet te eten waren, zouden ze wel met 2 kg kunnen volstaan. Je mening staat haaks op die van andere ‘eetkenners’ die eerder in 2007 een zeer goede recentie in het Haarlems Dagblad plaatsten.

 4. Peter & Jolanda on

  Indien je echt smakelijke spareribs of iets anders wil eten, dan moet je eens gaan proeven bij de smikkelgrill (plantiusplein 39, te Breda). Geen fabrieks of lopende band voedsel, alle producten zelf bereid en gecreëerd.

  De producten worden bijna altijd gemaakt zoals de klant het wilt hebben. Het gaat er niet om hoeveel kun je verdienen, maar hoe kun je respect krijgen en wat kun je aan de kwaliteit verbeteren. Liefde voor je werk is belangrijk.

  Een vaste klant : Peter & Jolanda

 5. c on

  Ik vraag me af of iemand die zijn voedsel in de goot(h)steen gooit wel in staat is om voedsel te beoordelen, zelf gooi ik het gewoon in de vuilnisbak. 🙂

 6. Mariska on

  Ik ben het dus echt niet eens met deze recensie maar goed, over smaak valt niet te twisten… De spare-ribs zoals ik ze ken uit de gooth zijn in mijn ogen prima te eten…
  De serre vind ik zelf ook wat minder gezellig, maar ga dan lekker binnen zitten… Daar vind ik het altijd het gezelligst.
  Maar zoals Ruud ook al schreef, wel opvallend dat het iedere woensdag zo druk is met mensen die spareribs willen eten als het echt zo slecht is als jullie beschrijven….

 7. michel van schagen on

  Wat een ongeloofelijk chagrijnig personeel, het eten was zeker niet goed. nu begrijp ik ook de naam, daar halen ze het vast uit.
  Naast ons zaten mensen met een klein jongetje die een beetje heen en weer liep, en mijn inziens niet lastig was.ook hun waren niet welkom.
  het personeel liet dit op een brutale manier weten. deze mensen zijn kwaad opgestap. dit hadden wij achteraf ok moeten doen.
  de gooth is een hele leuke stek maar wat personeel en eten gen aanrader !!!!!!

 8. Richard Scott on

  I have eaten ribs in the gooth for over a year now and nearly everytime I have left full and very satified. The personel may not be running after you every other minute, but they are very friendly.
  The ribs are tender, juicy and very tasty. The homemade pikante saus is delicious.
  Maybe the daythis guy went they were not as he wanted, but hey everyone has on off day every now and then. Also you should look at the price. I think that 12 euro for a huge plate of ribs in Haarlem is not expensive!

 9. Anoniem on

  Het personeel van de Gooth is over het algemeen erg vriendelijk op de eigenaar, Bonnie Godlieb, na. Deze lijkt vriendelijk naar zijn gasten, maar laat over velen geen goed woord over als deze verdwenen zijn. De enige reden waarom hij vriendelijk doet is zijn omzet. Ook behandelt de eigenaar van Cafe de Gooth zijn personeel slecht; verwacht een onredelijke flexibiliteit van zijn krachten, zonder een greintje dankbaarheid, respect of begrip. Personeel moet vaak overuren draaien waar ze niet voor betaald krijgen (dit gaat tegen de arbowet in) en hoeft nooit te wachten op een compliment of aardig woord, zelfs niet met de extra inzet. Overigens betalen ze voor hun eigen lunch of avondmaal, zonder een fatsoenlijke pauze te krijgen bij 8 tot 11 uur achter elkaar gewerkt te hebben. Schandalig en onmenselijk.

 10. Met collega’s 28 februari 2011 heerlijk gegegeten. Spareribs prima kwaliteit voor die prijs. De bediening heel vriendelijk. Leuke avond gehad

  henk

 11. riny groot on

  Fantastische spareribs, gezellige entourage, lieve bediending, kortom top!!!!!!!

 12. M. Groen on

  Heb er afgelopen zaterdag nog gegeten en werd er prima bediend en het eten was heerlijk. Zaten in de serre en was erg gezellig en druk. Prima tent, dus!

  Marianne Groen.

 13. Rvl on

  Heb totaal niets met spareribs of de gooth maar ik eet er gewoon prima. Opmerking voor de schrijver: review van niks op kinderachtige wijze beschreven kritiek waarbij soms de fundering (zoals bij de barvrouw) geheel ontbreekt. Ga je maar volvreten aan spareribs en neem de pen maar niet meer ter hand, kerel…