Restaurant Den Draeck – Utrecht

Den Draeck UtrechtGute Nacht Freunde, es wird Zeit für mich zu gehen. Was ich noch zu sagen hätte, dauert eine Zigarette und ein letztes Glas im Stehn… Buiten is het zeven graden, binnen zit uw Spareribstester in restaurant Den Draeck in Utrecht. Nu Koning Winter steeds dichterbij komt en de dagen korter en kouder worden is het natuurlijk extra gezellig om de warmte op te zoeken in een knus restaurant met een smakelijk bordje spareribs.

Den Draeck is gelegen in het hartje van de domstad en is goed bereikbaar met de fiets of het openbaar vervoer. Het pand aan de oude gracht aan de werf ademt een gezellige sfeer. Dit komt door het boogvormige plafond, de sfeerverlichting en inrichting. Wat wel een aandachtspunt is bij Den Draeck is dat de keuken al om 20:30 sluit. (Dat wil zeggen dat je voor die tijd je hoofdgerecht besteld moet hebben.) Geen aanrader voor late eters dus.

Qua ribs heb je de keuze uit zoet en pittig. Mijn tafelpartner en ik kiezen elk een andere smaak, om beide te kunnen proeven. Redelijk snel na onze bestelling worden de ribs geserveerd. Het is één lang stuk en is goed gemarineerd. Wat snel opvalt is dat de ‘pittige’ ribs helemaal niet pittig zijn. Het vlees is mals en komt goed los van het bot maar buitengewoon smaakvol is het niet. De marinade probeert de relatief flauwe smaak van het vlees te verbloemen, wat enigszins lukt. De zoete marinade komt wat mij betreft het beste uit de bus, de ‘pittige’ marinade had van mij ook wel echt pittig mogen zijn.

De bijgerechten voldoen aan de verwachtingen, smakelijke patatjes en het obligate groenvoer. Ook hier geen uitschieter naar boven of beneden. De ribs kosten 13,95 voor een portie van 500 gram en 17,95 voor 800 gram. (Waarbij ik hoop dat ze het niet in één keer serveren omdat je dan gegarandeerd koude ribs zit te eten.) Gezien de A-locatie van Den Draeck aan de werf zijn zit best gangbare prijzen, alleen jammer dat het zelf geen A-Ribs zijn.

Cijfers:
Malsheid: 7.5
Smaak: 6.5
Marinade: 7.5
Bijgerechten: 6.0
Ambiance: 7.5
Prijs/Kwaliteit: 7

Gemiddelde: 7.0
Den Draeck Den Draeck Ribs

Restaurant Den Draeck
Oudegracht a/d werf 114-122
3511 AW Utrecht
030-2321999
www.den-draeck.nl

Comments are closed.