Café Rex – Utrecht

Cafe RexWat doe je als je om half tien ’s avonds een film gereserveerd hebt? Dan ga je ervoor uit eten, en het liefst niet te duur (immers: je kaartje voor ‘Atonement’ kost ook al acht euro).  En dan is Cáfe Rex aan de Nobelstraat een ideale oplossing. Weekmenu’s voor vijf euro, dagmenu’s van maximaal acht euro; it´s all very cheap. Wat blijkt: iedere zondag  geldt er ook een speciale spareribs-aanbieding: 7,50 euro voor een portie.

Laten we het maar direct zeggen: verwacht voor die 7,50 ‘pleuries’ geen hoogstaande kwaliteit. Geen perfect gebakken, malse ribbetjes waar de marinade vanaf druipt. Het is allemaal erg simpel: een vers bereide lange strook ribvlees, frites van McCain (zoals ook de McDonalds ze heeft) en een makkelijke ijsbergslasalade met wat wortel en maïs. De drie toegevoegde sauzen zijn ook niet bepaald bijzonder te noemen, maar  mayonaise, curry en knoflooksaus zijn wel de norm volgens het spareribs-wetboek.

Dat het allemaal maar zo-zo is, is absoluut niet erg in deze studentenkroeg. Het is er klein, maar dat maakt het sfeervol. Het is er sowieso gezellig, de vele – voor een keer eens níet irritante – corpsballen brallen er lustig op los en de schorre UF-jes vinden alles nog steeds ‘vet’. Studentenvolk is al jaren hetzelfde. De barman en vrouw zijn vast ook lid.
Een gesjeesde student zal ongetwijfeld de uitbater (en wellicht ook ‘kok’) zijn van deze tent. En dat moet ook kunnen. Daarbij: waar vind je tegenwoordig nog spareribs voor 7,50 euro?

Conclusie: voor de vlugge hap is Café Rex een aanrader. Voor iedereen die van bier, jasje-dasje en simpele spareribs houdt, ook.

Cijfers
Smaak 6,5
Marinade 6
Bijgerechten 6,5
malsheid: 6
Prijs/kwaliteitverhouding: 8*
Ambiance: 8

Gemiddelde: 6.8

* = dit cijfer geldt uitsluitend voor de zondag. Iedere andere dag kost een portie 11.50. Dan gaat het cijfer drastisch omlaag.

dsc00630.JPG dsc00632.JPG

Café Rex
Nobelstraat 207
3512 EM Utrecht
030 2302103

Comments are closed.