Pastorale – UtrechtUtrecht

bezorgtestthumb.jpgEen gezellig avondje gamen met wat vrienden. Gewoon wat bijpraten onder het genot van een goed glas bier en wat chips. Maar ook de grotere honger moet gestild worden. Met spareribs natuurlijk; en omdat we geen zin hebben om ze te gaan halen, gaan we op internet op zoek naar een bezorgdienst. Verbazingwekkend genoeg biedt Pizzaria Pastorale – in Utrecht-Zuilen beroemd om haar pizza’s – het Bourgondische ribvlees aan.
 
Het riekt naar reclame, maar thuisbezorgd.nl helpt ons enorm bij de keuze. Pastorale geeft ons namelijk de mogelijkheid te kiezen uit een variëteit aan sauzen. Na veel twijfel besluiten we voor de standaard knoflooksaus en de wat meer spannende sweet chilisaus te gaan. We geven aan dat we ons eten om zeven uur willen hebben. Klokslag 7 uur staat de bezorger voor de deur.

De ribs zien er goed en lekker uit. Ze zijn riant gemarineerd en het zijn geen stukjes “vel op bot.” Het uiterlijk blijkt te kloppen, de smaak is goed. Pittig, maar toch zoet. Helaas is ons motto ‘Tot op het bot!’ niet bepaald van toepassing, want echt makkelijk komt het vlees niet los. Over het algemeen zit er wel genoeg vlees aan de ribbetjes, en met de bijgeleverde sausjes smaakt het geheel goed. Ook de bijgeleverde patat is lekker, al had het iets warmer gekund.

Om compleet onduidelijke redenen zijn er ook twee pitabroodjes meegeleverd. Stiekem zijn ze wel erg smaakvol, maar laten we wel wezen: we hebben spareribs besteld en geen shoarma.

Het groenvoer smaakt een stuk minder goed. De blaadjes sla zien er verlept uit; vermoedelijk heeft deze salade al langer dan een dag in de koeling gestaan. Zin om te proeven hebben we eigenlijk niet, maar als ware ribtesters moeten we wel. Een dappere ziel offert zichzelf op. Zijn woorden: de salade smaakt naar water en de olijven zijn als rubber.

Conclusie: Al met al zijn de spareribs van Pastorale goed te eten. De hoeveelheid is voldoende, maar voor 11,50 mag je wel iets meer verwachten dan de drie stukjes rib. De bijgerechten moet je links laten liggen.

Smaak: 7,5
Bijgerechten: 4
Marinade: 7,5
Malsheid: 6
Prijs/kwaliteitverhouding: 6

Gemiddelde: 6.2

afb005.jpg afb006.jpg afb007.jpg

Pizzaria Pastorale
St.-Bonifaciusstraat 6
3553 SR Utrecht
030 2447495
 

Comments are closed.