Ribhouse Bronco – Groningen

Ribhouse BroncoDe Grote Markt van Groningen. Het is er gezellig en erg sfeervol dankzij de vele eettentjes. In het donker creëren de vele lichtjes een waar kerstgevoel. En dat terwijl het pas net officieel herfst is. Eén van die restaurants is Ribhouse Bronco, welke naast de ultieme studentenkroegfranchise De Drie Gezusters zit.

De opvallende rode neonlichten maakte dat mijn tafelgenoot en ik enigszins huiverig waren deze vleestent binnen te gaan. Na lang wikken en wegen konden we de verleiding van E13.90 onbeperkt spareribs eten toch niet weerstaan. We togen naar binnen en waren verrast; een warme, donkere ruimte met gezellige tafels en diverse Amerikaanse accessoires aan de muur. Een echte ribhouse dus. Naast ons was een bange cowboy op de wand geschilderd.

Het publiek was een beetje storend. Een stel overjarige corpsballen kon het niet laten om de jonge serveersters gore dingen na te roepen. De vetste van het stel dronk trots bier uit de kan, in plaats van uit zijn vaasje. Zijn roodpaarse appelwangen deden vermoeden dat het niet zijn eerste kan was. Ook de manier waarop hij zijn portie spareribs wegvrat, was weinig charmant. Ergerlijk volk dus, maar gelukkig houden tafelgenote T. en ik wel van sneue types. We voelen ons er direct beter door.
Met een arrogante glimlach op onze gezichten bestelden we dan ook ons eten: ik nam uiteraard de ribs en zij de mixed grill. Na twintig minuten kwam ons eten op tafel. Het eerste wat mij opviel: waar is de marinade? Op het oog leken het droge stukken vlees, met enkel wat zout en peper. Ik was teleurgesteld.

De smaak bleek echter, geheel onverwacht, hemels. Zelden of nooit heb ik zulke lekkere ribbetjes gegeten. De bijgevoegde sweet chili- en knoflooksausjes waren meer dan voldoende om de eventuele taaiheid te verbloemen. Die was trouwens amper aanwezig. De pittig gekruide ribs werden begeleid door heerlijke frietjes. Het bakje om je handen in te wassen ontbrak niet, net als een kleine emmer waarin de afgekloven botjes in konden worden gekieperd.

Na mijn buikje rond te hebben gegeten, kwam de serveerster vragen of ik nog een portie weg wilde werken. Hoewel ik totaal geen honger meer had, kon ik de verleiding niet weerstaan. Al was het maar omdat in andere restaurants is gebleken dat de tweede set ribs vaak van mindere kwaliteit zijn. (Lees bijvoorbeeld eens de recensie over eetcafé De Linde, in Haarlem.) Dit was bij Bronco geenszins het geval. Wederom heerlijk.

Tafelgenote T. liet overigens weten dat haar vlees ook meer dan de moeite waard was.

Conclusie: voor iedereen die van vlees en in het bijzonder van spareribs houdt, is Ribhouse Bronco een aanrader. Een gezellig en redelijk goedkoop restaurant. Aan het eind moesten wij 50,40 afrekenen, maar dat was meer, omdat T. besloot nog een uitgebreid toetje te nemen. Wel moesten we overigens, erg kinderachtig, 50 cent betalen voor de mayonaise. Dat mocht de pret echter niet drukken.

Smaak: 8,5
Bijgerechten: 8
Ambiance: 8
Marinade: 8
Malsheid: 8
Prijs/kwaliteitverhouding: 7,5

Gemiddelde: 8

bronco3.JPG bronco.JPG bronco2.JPG

Ribhouse Bronco
Grote Markt 36
9711 LV Groningen
050 – 3118866

172 thoughts on “Ribhouse Bronco – Groningen

 1. IBM on

  Ik kan de schrijver van dit artikel meer dan gelijk geven. We hebben er gisteren met 4 man, waarvan 3 de spareribs namen, lekker zitten kluiven. Prima smaak en laat de marinade maar achterwege. En onbeperkt kluiven is daar ook geen probleem, want na 5 van die ribbetjes zit je echt vol. Kortom: Topper ! Volgende keer weer.
  En voor de schrijver: gewoon niet zeuren over die mayonaise. Je moet overal betalen voor de mayo 🙂

 2. Patrick E on

  Ik ben het neit eens met de schrijver van dit bericht. Meerdere malen heb ik gegeten bij Ribhouse Bronce, en helaas maakt het niet uit of men een steak, mixed grill of spare ribs besteld, de smaak is van alle vleessoorten gelijk.
  Daarnaast vond ik de ribben aan de droge kant, de bij gelerverd knoflooksaus doet bij mij afbreuk aan de ideale spare-rib gedachte.

  Een goede sparerib voldoet naar mijn menig aan de volgende eisen:
  – niet te droog
  – niet te slap, gaargekookte ribben waar het vlees automatisch vanaf valt zijn vooraf al afgekeurd. er moet iets te knagen overblijven.
  – de spare-rib moet goed gemarineerd zijn (voorkeur zoet+pittig).
  – Plakkerige spare-ribs smaken vaak iets beter (ketjap in de marinade), echter een rib die drijft in de ketjapsaus is meestal niet aan te bevelen.
  – Een goede sparerib heeft geen bijgeleverde saus nodig.
  – In plaats van gaar gekookt, heb ik de spareribs het liefste geroosterd op bbq of grill.

  Spare-ribs bij een shoarmatent, pizzaria of cafetaria vallen hierdoor automatisch af,.

  Lekkere spare-ribs heb ik gegeten op de volgende plaatsen:
  – Kantina Mexicana, vismarkt Groningen
  – Haifa, te Appingedam (de portugese spare-ribs zijn verrukkelijk, al zijn ze soms iets aan de zoute kant)

 3. Ik eet hier altijd heerlijk, spareribs zijn mals met een top marinade!