Restaurant ConFusion – Amsterdam

ConfusionFusionrestaurants. You hate them, or you love them. Doorgaans ben ik van de eerste categorie, al mag je dat als culinair journalist natuurlijk nóóit zeggen. Loungemuziek, hippe banken en gerechten als biologisch gestoofde vis en gegratineerde appelsla vind ik allemaal mooi en prachtig, maar niet romantisch. En ik ben een romantische ziel, vandaar. Goed, ik wilde nog wel een poging wagen, dus begaf ik me naar Restaurant ConFusion in Amsterdam. Temeer, omdat de spareribs er maar 9.50 euro kosten.

Amsterdam-West: niet het mooiste en gezelligste gedeelte van onze hoofdstad. Een gezellig en sfeervol restaurant zou je er niet verwachten. Zeker niet, aan de immer drukke, tramrails hebbende Postjesweg. Toch zit daar wel degelijk ConFusion.  Je loopt er bijna langs, want van buiten oogt het eerder een strandtent, dan een daadwerkelijke eetgelegenheid. Eigenlijk is het complete gebouw één grote serre. Dat maakt het overdag, kil en kaal. ‘s Avonds is het daarentegen best te doen.

De binnenhuisarchitect is waarschijnlijk een minimalist, want afgezien van de twee banken met verschillende kleuren kussens, is de rest erg kaal. Houten tafels, simpele houten vloer en witte stoelen (note: je krijgt er een koude kont van). Het maakte het er niet gezelliger op. De creatieve seventies-achtige placemats konden mij ook niet bekoren. Het gevoel van leegte werd helemaal compleet, doordat het eerste uur er geen muziek gedraaid werd.

 Gelukkig maakte de vriendelijke ober een hoop goed, door uitgebreid de diverse kaart met ons te bespreken.  ConFusion biedt ons twee soorten eten: goedkoop en aan de prijs. De weekkaart heeft prijzen van rond de 16 a 17 euro, terwijl de vaste kaart ons maaltijden aanbiedt voor nog geen 12 euro.  Zoals eerder gemeld, de spareribs kosten 9.50. Overigens niet onbeperkt. Niet dat dit een probleem was, want na het ontvangen van onze borden waren we meer dan onder de indruk: drie grote stukken rib prijkten op ieders bord. Méér dan genoeg dus.

De spareribs waren zoet gemarineerd, en erg mals. Het vlees kon je bij wijze van spreke van het bot afblazen. Dit gaf een enorm smeuïg effect. De knoflooksaus die erbij geleverd werd, was bijna overbodig. De standaardbijgerechten waren ook prima te nassen: een grote bord frites, en een flinke bak sla.

Het bekende bakje met citroen ontbrak ook niet, al werd deze wel veel te vroeg geleverd, waardoor er nog weleens tegenaan gestoten werd. Resultaat, een natte, naar citroenruikende arm. Niet dat dit uitmaakte, want na flink wat stukken ribs met knoflooksaus te hebben overgoten, overheerste vooral deze door veel vrouwen niet geliefde geur.

Conclusie: De spareribs bij ConFusion zijn meer dan lekker en dat het niet onbeperkt is, boeit niemand één ruk, aangezien er toch genoeg op je bord ligt. We zijn echter wel op een probleem gestuit: na twee flinke stukken eindelijk te hebben weggewerkt, moet je halflauw vlees eten. Dat is toch wel vervelend. Voor iedereen die van Fusion houdt, is dit een aanrader. Not my cup of tea though.

Cijfers
Smaak: 8
Bijgerechten: 7
Ambiance: 6,5
Marinade: 7
Malsheid: 8.5
Prijs/kwaliteitverhouding: 8

Gemiddelde: 7.5

231020071525.jpg 231020071527.jpg 231020071530.jpg

Restaurant ConFusion
Postjesweg 17
1017 DT Amsterdam
020 – 6162122

5 thoughts on “Restaurant ConFusion – Amsterdam

  1. mercedes on

    klopt helemaal de spareribs is overheerlijk. lekker zoet en een hele grote mooie portie heerlijk

  2. Vos on

    Inhoudelijk klopt je hele verhaal, maar ik adviseer toch met node drang: Als recensent moet je wel wat beter leren schrijven. Het gehaalde niveau in je stuk, is vergelijkbaar met de zeespiegel: Een constante 0 op NAP.

  3. Peter Achterberg on

    Eten in dit restaurant is perfect, uitstekende kwaliteit voor een redelijke prijs.