Sparerib Express – Utrecht

bezorgtestthumb.jpgHoeveel is een goede portie afhaalspareribs waard? Tien euro, twaalf misschien? In ieder geval geen vijftien. Toch maakt gerenommeerde bezorgerinstelling Sparerib Express het zo bont. De ribs moeten haast wel heel lekker zijn. Geen zin om deze recensie te lezen maar direct bestellen? Bestellen kan hier!.

Sparerib Express is een afhaalketen welke te vinden is door heel het land en ze zijn vanzelfsprekend gespecialiseerd in – de naam zegt het al – spareribs. Blijkbaar vinden ze deze specialisatie reden om de prijs eens flink op te krikken. Een portie regular ribs kost maar liefst 14.50 euro. Aangezien ik geen zin heb in een lauwe gepofte aardappel, maar  aardappelschijfjes prefereer, moet ik vijftig cent extra betalen. Dat kan er ook nog wel bij.

Vol spanning zit ik 50 minuten te wachten op het ribvlees. Aan de lange kant, maar oké, zo´n populaire keten moet natuurlijk veel bezorgen. En dat begrijp ik niet, want na het proeven van de spareribs kan ik niet anders zeggen dan: jammer. Het ziet er op het eerste gezicht allemaal leuk uit, een prachtige doos met daarin keurig de ribs, de (absurd weinige) aardappelschijfjes ingepakt in aluminiumfolie en wat sla. Ook een pepermuntje is niet vergeten.

Ribtechnisch gezien valt het echter flink tegen: de smaak is matig, de hoeveelheid is ronduit weinig (600 gram, my ass) en het is lauw. Een positief punt is de malsheid; het zoete vlees is gemakkelijk van de botten af te scheuren, wat handig is als je lui voor de televisie naar FC Utrecht – Vitesse aan het kijken bent. Verder smaken de drie aardappelschijfjes ook best aardig. De sla is weinig bijzonder, vergelijkbaar met de sla die je oma altijd bereidt.

Conclusie: van nature zijn wij bij SpareribsTest.nl geen klagers. Geef ons een goed stel ribs tegen een redelijke prijs dan zijn wij al snel tevreden. Sparerib Express slaat de plank daarom volledig mis, met hun middelmatige vlees tegen woekerprijzen.

Bestellen kan hier

Punten
Malsheid: 7
Smaak: 5
Marinade: 5
Bijgerechten: 3.5
Prijs/kwaliteitverhouding: 3

Totaal: 4.7

 dsc00786.JPG dsc00788.JPG nieuwe-foto.jpg

 www.spareribexpress.nl

Comments are closed.