Popocatepetl – Utrecht

popocatepetlVan goede spareribs krijg je nooit genoeg, dat weten wij allemaal. Des te vervelender is het als je lang rond moet lopen op zoek naar een passend restaurant. Deze week begaf ik me na een lange werkdag weer eens in de Domstad, in gezelschap van mijn mede SpareribsTest-oprichter. Het restaurant dat we oorspronkelijk op het oog hadden bleek geen spareribs meer in het assortiment te hebben. dus we moesten op zoek naar een andere gelegenheid in de stad. Het duurde even, maar het was het wachten en zoeken meer dan waard, want Popocatepetl heeft prima spareribs in de aanbieding.

Popocatepetl is een keten van Mexicaanse restaurants met vestigingen in zeven verschillende steden in het land. Het is erg druk bij de Utrechtse vestiging. Het restaurant heeft een gezellige inrichting vol met vogelkooitjes, dat zal wel iets Mexicaans zijn. Het is even wennen aan het gebrek aan daglicht; het is best donker in het restaurant. Ondanks dat je hier ook lekkere burrito’s, taco’s en andere Mexicaanse lekkernijen kunt eten, kozen wij natuurlijk voor de ‘Famous Ribs’.

De ribben zijn te krijgen in twee varianten, zoet en heet. Mijn compagnon ging voor de zoete ribs, ik voor de pittige. We zitten amper of er wordt een gratis schoteltje met warme nachochips en saus voor onze neus gezet. Ik ging bijna van mijn graat van de honger dus de nacho’s gingen er goed in, een goed pluspunt voor de Popo. De ribs worden kort erna geserveerd, op een bord met gekruide patat, salade en een lekker sausje erbij plus een bakje water met citroen voor de handen. Het geheel ziet er verzorgd uit en smaakt evenzo. Het vlees is heerlijk gemarineerd en aangenaam pittig.

Mijn compagnon is ook goed te spreken over de zoete marinade op zijn ribs. De saus smaakt een beetje als whiskey-cocktailsaus en past goed bij de marinade van de ribben. Mijn compagnon merkt op dat er van hem wel iets meer vlees bij had gemogen. Ik heb mijn echter buik rond gegeten en ben tevreden, aangezien we ook nacho’s en bijgerechten kregen. Minpuntje van de salade is dat die een beetje droogjes is, dressing of guacamole zou niet verkeerd zijn geweest.

Conclusie: Prima spareribs, lekker gemarineerd en smakelijke saus erbij. Gezellige atmosfeer en vriendelijke bediening. Kortom, een aanrader.

Malsheid: 7
Smaak: 8
Marinade: 8
Bijgerechten: 7,5
Ambiance: 7
Prijs/Kwaliteitverhouding: 7

Totaal: 7.4

popo1.jpg popo2.jpg popo3.jpg

 Nobelstraat 163
3512 EM
Utrecht
Tel : 030-2315719
Fax : 030-2315769
http://www.popocatepetl.nl/

Comments are closed.