Café de Linde – Haarlem

Cafe De Linde HaarlemHet blijft altijd een discussie onder ribtesters wat nou handiger/lekkerder is: veel kleine stukken rib, of een zo groot mogelijke ‘strook’ met botten. Die laatste ziet er qua uiterlijk natuurlijk beestachtig uit: niets is mannelijker dan een halve meter lang stuk vlees weg te schransen. Toch zitten daar ook wel degelijk nadelen aan, zo ondervond SpareribsTest.nl in Haarlem, in het dartcafé De Linde.

Het aan de gezellige Botermarkt liggende Café De Linde doet in beginsel wat kaal aan. Houten tafeltjes, wat schilderijen, een (weinig originele) lange bar en dat is het dan wel.  Toch heeft de indeling wat. Misschien is het de serre die dankzij haar vele ramen een open sfeer heeft. Een soort van ‘kom gezellig een hapje eten’-sfeer hangt er. Niet dat er veel mensen op deze troosteloze dinsdagavond in het eetcafé zaten, maar dit terzijde.

Een vriendelijke, flink kletsende barman biedt mijn tafelgenoot en mij vrijwel direct een drankje aan. Niet veel later komt hij terug met twee biertjes en de vraag ‘of we ook wat wilden eten.’ Voor de vorm keken we even op de kaart (overall gezien erg goedkoop eten hier: macaroni voor 8 euro, kaasfondue 9.75, net als de kaasfondue), maar onbeperkt spareribs tegen een prijs van slechts €9.75 kunnen wij niet laten liggen.

Bij bestelling bestaat de mogelijkheid te kiezen uit drie smaken: zoet, pikant en pittig. Hoewel mijn tafelgenoot van Aziatische afkomst is, blijkt hij geen fan van scherp voedsel dus de zoete ribs zijn z’n keuze. Deze Hollandse kaaskop besluit hetzelfde te nemen. En dat blijkt in het geheel geen verkeerde keuze. Een gigantische strook ribs wordt ons toebedeeld, begeleid door wat Vlaamse frietjes, knoflooksaus en mayonaise. De sla, of liever het mais en de komkommers (note: een doorgesneden zure bom ontbrak ook niet), is wat magertjes.

De smaak van het ribvlees is goed. Weinig vet, veel vlees. De (vermoedelijk teriyaki)marinade is te proeven, maar niet meer dan dat. Een aandachtspuntje voor de kok, want het maakt dat de ribs enigszins aan de droge kant zijn. Desalniettemin meer dan een voldoende. Met veel moeite werken wij onze eerste stroken weg, waarbij moet worden gemeld dat de laatste ‘losse ribjes’ toch echt al koud waren.

Na deze prestatie, bood de barman (die ondertussen een verdwaalde alcoholist maar een drankje had gegeven ‘om maar van het gezeur af te zijn’) direct een nieuw portie aan.  Voor de afwisseling kozen wij voor pikant. Dat bleek een slechte keuze, want hoewel we wederom een grote reep met ribs ontvingen, konden we niet ontdekken waarom deze set nu speciaal de titel ‘pikant’ heeft gekregen.  Gebrek aan marinade, gebrek aan ‘pittigheid’. Goed, voor 9.75 euro, mag je natuurlijk ook niet teveel verwachten.

Conclusie: Het is jammer dat de pikante spareribs zo tegenvallen, want dit had een  zeer positieve recensie kunnen worden voor dit rustige eetcafe. SpareribsTest.nl hoopt dat de kok misschien moe was na het maken van de eerste (overheerlijke) zoete spareribs, want dan kunnen we het ‘foutje’ van de pikante versie door de vingers zien.

Punten
Malsheid: 7
Smaak: 8
Marinade: 5
Bijgerechten: 6
Prijs/kwaliteitverhouding: 8
Ambiance: 6,5

Totaal: 6.8

de linde linde binnen linde2.JPG

Café De Linde
Botermarkt 21
2011 XX Haarlem
Telefoon 023 – 5319688
http://www.cafedelinde.nl

131 thoughts on “Café de Linde – Haarlem

 1. Joost Bentjes on

  6.8.

  Aan de lage kant. Toch nog een ruime voldoende! Afgerond een zeven!

  Gr.

 2. GJ Fahren on

  mooi dat ik dit even lees, wilde weer lekker en goedkoop uit eten gaan. 9,75 onbeperkt klinkt aantrekkelijk, en dan neem ik wel de zoete spareribs voor de marinade!

  (ps, leuke site)

 3. Guido Lamey on

  Dear spareribstesters,

  ik heb een tip voor jullie, ga eens een keer niet voor onbeperkt spareribs. ik snap het, maar de kwaliteit ervan is magertjes. weet je waar jullie moeten komen eten?
  ik werk bij de bazar in amsterdam. je betaalt wat meer, maar de spareribs (dus niet onbeperkt) zijn elke cent dubbel en dwars waard. Vraag naar mij als jullie een x langskomen en ik zal kijken wat ik voor je kan regelen ( voor een mooie recensie natuurlijk)

 4. marcel on

  wat magertjes
  bij de linde heb ik ook gegeten maar niks magertjes aan kreeg alleen maar grote ribben de bediening ook top !!! trouwens vriendelijke mensen maar de ribben zijn goed erg lekker ik heb genoten greetz marcel v haasteren

 5. Marc on

  ik heb bij de linde gegeten ( spareribs ) en was de 1e en de laatste keer. Ik snap waarom het onbeperkt is. Als je 1 hap neemt , wil je ook niet meer.Je wilt alleen maar op de WC zitten!! Ik en me collega kregen een uur later zo‘n maag pijn. Dat we nodig Naar de wc moesten. En als je de kok ziet. wil je gewoon in hongersnood gaan. Zo ranzig ziet hij er uit!

 6. Nou, Marc

  Ben je al eens bij de buurman Café De Gooth geweest? Dat is helemaal niet te nassen.
  De Linde doet het heel wat beter in mijn ogen. En daarbij het is nog goedkoper ook.

 7. Jan on

  Vorige week met zn 2en gegeten: voor 40 euro spareribs, een hoop bier, ijsje, en een likeurtje op. Lekkere spareribs, vond de pikante zelfs nog lekkerder dan de zoete. Heet niet geprobeerd. Zat al nokkie vol na 3,5 van die klauwen 😉
  Goed te doen, zeker voor dat geld!

 8. Barry on

  Paar maal geweest en ribs gegeten. Is goed eten. Bediening is goed en doet niet zuinig, ribs op, nieuwe onderweg. Daarnaast is het een bruin cafe aan de Botermarkt dus altijd goed. Aanrader!

 9. Peter on

  Spareribs lijken beter te zijn geworden want zat er op zaterdag en moesten gewoon aan de bar wachten van de barkeeper door de drukte
  redelijk snel een tafel voor 4 gekregen van de barkeeper die het goed in de gaten hield voor ons
  bediening is ook aardig en gezellig
  prijs is wel omhoog gegaan in de tijd want ik betaalde 12,95 maar het is nog steeds onbeperkt

  Ik zeg doen mensen echt een AANRADER
  hun website vind ik ook duidelijk en mooi
  groet peter