Daheb – Utrecht

bezorgtestthumb.jpgSoms gaat het leven van een freelance SpareribsTester niet over rozen. Zeker niet, wanneer hij door de hoofdredacteur wordt gesommeerd afhaalspareribs te proeven in Zuilen-Noord. Deze troosteloze wijk in Utrecht bevat tal van dubieuze eetgelegenheden in de Amsterdamse Straatweg. Voorheen een florerende winkelstraat, tegenwoordig het platform voor sexshops, telefooncentra en kebabtentjes. Nu hebben die kebabtentjes, om de scherpe concurrentie aan te kunnen gaan, hun assortiment uitgebreid met – jawel – spareribs.
Daheb, gelegen aan de Sweder van Zuylenweg (een zijstraat van de ‘Stroatweg’) is een ware alleskunner: pizza’s, shoarma, kebab en salade’s. You name it, en ze maken het. Dit heeft als nadeel dat sommige gerechten niet de aandacht krijgen die ze behoren te krijgen. De spareribs zijn daar helaas een goed voorbeeld van. Of spareribs: die grote lompen vet met bot die er voor door moeten gaan. Zeker is dat dit geen reguliere spareribs van het varken zijn. Een schaap of lam was waarschijnlijk het slachtoffer. Ik vermoed dat ze op die manier goedkoper uit waren (gelet op de enorme hoeveelheden kebab die er over de toonbank gaan).

Goedkoop was het voor SpareribsTest.nl niet, ik kon naderhand 11 euro op mijn declaratieformulier noteren. Normaliter niet zo’n hoog bedrag – een avondje gezellig restaureren met een tafelgenoot levert meestal een rekening van meer dan 40 euro op – maar de prijs/kwaliteitverhouding was absurd. Simpelweg omdat het slechte ribs waren. Deels lekker gemarineerd, maar veel te vet. Bij elke hap kreeg deze toch al niet slanke RibTester het gevoel dat hij kilo’s zwaarder werd. Naast het gewichtsprobleem, is het qua smaak ook nog eens heel vies. De stukken vlees elf waren aangenaam. De twee bakjes knoflooksaus voldeden prima. De twee bijgerechten frites en sla waren matig, maar dat kan je verwachten van een snackbar.

Conclusie: Voor mensen die vet lekker vinden, is dit een aanrader. De culinaire journalist zal hier echter van walgen. Persoonlijk was ik blij dat ik naderhand de vette smaak kon wegdrinken met een zoete witte wijn.

Punten
Malsheid: 8
Smaak: 4
Marinade: 4
Bijgerechten: 4
Prijs/kwaliteitverhouding: 4

Totaal: 4.8

daheb 1 daheb 3 daheb 5

Daheb Utrecht
Sweder van Zuylenweg 103
3553 HD Utrecht
Telefoon: 030 – 243 95 80

5 thoughts on “Daheb – Utrecht

 1. Lucky on

  Ah ik ken die tent. Ribs zijn daar inderdaad niet te vreten.

  Spareribtest.nl keep up the good work

 2. Jamil BOndi on

  Bedankt voor deze goede tip! Laatst heb ik er een pizza gehaald, was ook al niet denderend.

  Het is dat er vlakbij een pinautomaat zit. Je moet wat.

 3. rené on

  ik ben bij de nummer 1 wezen eten, speciaal voor de ribs. Ik vind een gril smaak lekker maar dan moet dit niet over mijn hele rib en verbrand stuk zijn dit was vies en verpeste mijn avond, tevens ook genomen de biefstuk bij de mixed gril die was bedorven. Mijn mening afhaal en bestellijnen zijn beter dan dit en zelf is veel beter

 4. Chiel on

  Gisteren spareribs besteld bij Daheb, en pas daarna deze recentie gelezen, dus ik had meteen spijt van mijn bestelling. Toch viel het me niet tegen, een setje best smakelijke ribs, standaard friet en om over de salade maar niet te beginnen. Vlees was mals en zat aardig wat smaak aan en was zeker niet vet. Het grootste nadeel vond ik nog de hoeveelheid, ik was nog lang niet uitgegeten toen ze op waren. Spareribs bestellen doe ik er niet meer (hun pizza’s en shoarma zijn wel lekker) maar al met al minder teleurstellend dan verwacht.