Miami – Hilversum

bezorgtestthumb.jpgHet is natuurlijk een waar genot om in een gezellig, pittoresk restaurantje te genieten van een goede portie spareribs, dat weten we allemaal. Maar soms laat de drukke agenda van een professioneel ribtester het niet toe om z’n wekelijkse bordje spareribs in een restaurant te nuttigen. Gelukkig zijn er alternatieven in de vorm van afhaal-, bezorg- en ‘zelf afbak’ spareribs van de supermarkt. Over de laatsten zijn wij van Spareribstest minder enthousiast (die van de Boni gingen nog wel, maar AH-spareribs zijn écht niet te eten) maar soms kan het best lekker zijn om de goede dingen des levens (lees: spareribs) op je af te laten komen en met open armen te ontvangen.

Laatst moest ik op het mediapark in Neerlands’ media-hoofdstad Hilversum zijn voor het geven van een culinaire seminar. Een goede gelegenheid om de lokale spareribs te testen, leek me. Ik had van tevoren op internet pizza- en spareribsbakker ‘Miami’ gevonden en makkelijk online besteld via pizzaonline.nl. Bij mijn bestelling had ik opgegeven dat de ribben om half acht bezorgd moesten worden, maar tot mijn grote verbazing kreeg ik drie kwartier te vroeg, terwijl ik nog in de trein zat, een belletje dat de bezorger er al was. Na het één en ander uitgelegd te hebben vertrok de bezorger weer en beloofde hij om half acht met nieuwe, verse spareribs terug te komen. Een foutje is menselijk en is op deze manier netjes rechtgezet, klasse service dus van Miami.

De ‘Hot Spareribs’ van Miami waren een aangename verassing. Vergezeld van enkele net iets te zoete broodjes met kruidenboter (patat is ook mogelijk voor hetzelfde geld), twee sauzen (knoflooksaus en een wat pittige rode saus met stukjes ui) en een bakje salade, heeft Miami overal aan gedacht. Het enige wat ik miste was wat plastic bestek, omdat er in het gebouw waar ik op dat moment was geen bestek voorhanden was. Over de spareribs was een lekkere, pittige sambal gesmeerd, vandaar de naam ‘hot’. De sambal was pikant, maar niet te heet en niet te veel, waardoor de ribs goed te eten waren. Het vlees was zeer mals en kwam gemakkelijk los van het bot. De smaak van het vlees was heerlijk in combinatie met de knoflooksaus. Ook over de grootte van de portie hoefde ik niet te klagen, dus ik at tevreden mijn buikje rond. Met de prijs van 12,50 euro ligt Miami in de voor spareribs gebruikelijke prijsklasse en ik kan iedereen die in de buurt van Hilversum moet zijn deze afhaler en bezorger (ter plaatse opeten kan helaas niet) dan ook aanraden.

Punten
Malsheid: 8
Smaak: 8
Marinade: 7
Bijgerechten: 6
Ambiance: N.V.T.
Prijs/kwaliteitverhouding: 7

Totaal: 7.2
Miami Spareribs Miami Sauzen

Miami Pizza
Langestraat 55a
1211 GV Hilversum
Tel: 035-6213665
Fax: 035-6213665
Online te bestellen op www.pizzaonline.nl/miami

6 thoughts on “Miami – Hilversum

 1. Peter Houtkamp on

  Ik heb ze ook getest. In het geheel niet verkeerd!

  Goede recensie!

 2. RCLUIJER on

  Er zijn vast twee Pizza Miami in Hilversum. Ik heb ze net gehad. De helft van de tweede bestelling, weggepleurd. Marinade was goed, dat was het dan wel Allemaal vet en zeen. Echt niet te vreten

 3. sandra on

  Mocht je nou echt lekkere spareribs in Hilversum bezorgd hebben… bestel ze dan eens bij Tio Rico…
  keuze uit ‘sweet’ en ‘hot’ …echt om je vingers bij op te eten….. Echt een aanrader..
  ik lees wl wat julli ervan vinden..ik vind deze TOP !!
  Enneh…ik ben gewoon en klant…ik werk er niet ofzo.