Sodexho Spareribs

SodexhoEten in een kantine: het wordt niet aangeraden. Vaak is het flauw, lauw en rauw. Alleen bij hoge nood is het nog wel eens handig een dienblad te pakken en keurig in de rij te wachten totdat de chefkok (lees: de man die ooit twee weken stage heeft gelopen bij snackbar De Vlaamsche Pot) het eten op het net afgewassen bord kwakt.Sodexho doet hier natuurlijk vrolijk aan mee. Nadat onze culinaire recensenten een gastcollege hadden gegeven op de School voor Journalistiek in Utrecht, besloten ze hun vermoeide magen maar te vullen met wat ze zelf noemen ‘magnetronribs’.

Want hoewel de vriendelijke kok cq. verkoper ons trots wist te melden dat hij ze zelf had gemaakt, was dit echt niet het geval. Vermoedelijk had de beste man de ribs een dag of wat eerder bereid – wij van SpareribsTest.nl vragen ons af hoe; het was duidelijk te zien dat de ribs uit een soortement van stoomcabine werden gehaald, alvorens ze op het met frites en rauwkost belegde bord werden gegooid.

De kleur was niet om aan te zien: het leek alsof het ribvlees amper was doorbakken. Die uiterlijke schijn bleek te kloppen. Het vlees was rauw noch gaar. Enorm flauw eigenlijk. Niet dat er veel vlees aanzat – het was meer bot – maar de stukjes die mals wel waren, waren niet echt te eten. Marinade was ook al in geen velden of wegen te bekennen.

De ambiance was ook al ver te zoeken, maar dat is logisch. Immers, een kantine is zelden of nooit door een designer ontworpen. Een paar comfortabele stoelen en banken, met wat hip behang en veel kleuren. That’s all. Niet gezellig. Wel goedkoop, slechts 5 euro.
Na navraag bleek wel dat ‘t schafthok op de faculteit Communicatie & Journalistiek (voor het geval dat we e-mails krijgen dat we alle kantines over één kam scheren) een enorme metamorfose heeft ondergaan. Het schijnt dat er eerder slechts een paar tafels en stoelen stonden. Wij vragen ons af wat dan direct het verschil is met de huidige situatie, maar dit terzijde.

Conclusie: Ons stigma van slecht eten in kantines blijkt helaas waar. Nooit meer ribs bestellen bij een kantine waar je ook broodjes kaas en opgewarmde kroketten kan eten dus.

Punten
Malsheid: 4
Smaak: 4
Marinade: 2
Bijgerechten: 6
Ambiance:4
Prijs/kwaliteitverhouding:5*


Totaal: 4.2

 
. photo-0651.jpg 

*= 4.95 is natuurlijk geen geld, maar het was echt niet te eten.

Comments are closed.