Ria’s Eetcafé – Manderveen

Rias Eetcafe ManderveenDiep in het Twentse land, op een plek waar meer koeien dan mensen zijn, vind je het dorp Mander. Het dorp staat in de omgeving maar om één ding bekend: Ria’s Eetcafé. Een combinatie van kroeg en restaurant waar naar eigen zeggen erg lekker eten in grote porties geserveerd wordt. Natuurlijk staan er ook spareribs op het menu.

Omdat onze tafel nog niet klaar is gemaakt, mogen wij van SpareribsTest.nl even in het voorcafé of het terras plaatsnemen. We krijgen alvast iets te drinken, terwijl we ons zetelen in de comfortabele stoelen. Als vijf minuten later onze tafel gereed is, kunnen we gelijk zitten en bestellen. De kaart verraadt het feit dat dit restaurant de gegevens kwaliteit en kwantiteit bijna gelijk stelt. Veel van de gerechten staan in grammen aangegeven en de kaart bevat simpele gerechten als diverse soorten schnitzel en Ria’s (gehakt)bal.  Voor ons is de keuze niet moeilijk;  750 gram aan spareribs!

Een groot bord met groente wordt op tafel gezet, daarnaast wordt een apart bordje met de ribs geplaatst. De spareribs zien er mede dankzij het schijfje gebakken ananas goed uit. Vooral de hoeveelheid vlees tussen de botjes valt op. Ditzelfde vlees is lekker mals en laat zich soepel snijden. Het komt makkelijk van het bot af en is goed gaar.

Toch missen we iets. De ribbetjes zijn maar matig gemarineerd, waardoor ze niet echt speciaal smaken: een beetje flauw-zoetig en nogal droog. Niettemin zorgt het vele vlees voor een volle maag. Dit valt niet te zeggen van de garnituur. Een aantal gekookte groentes en wat sla zijn door een vies sausje praktisch oneetbaar geworden. Gelukkig kunnen we nog gebruik maken van de saladebar in het midden van de omgetoverde boerenhuiskamer.

Al met al zijn de spareribs prima te eten. Met een iets betere marinade waren ze waarschijnlijk wat smaakvoller geweest. Vooral de kwantiteit is ons opgevallen. Er zit erg veel vlees aan de ribs en dit komt er makkelijk vanaf. De ribs van Ria’s Eetcafé zijn dus vooral voor mensen met een grote eetlust een aanrader. Al is het wel even zoeken voor je het café gevonden hebt, maar daar heb je tegenwoordig ANWB.nl voor.


Punten

Malsheid: 8
Smaak: 7
Marinade: 5
Bijgerechten: 6
Ambiance:7
Prijs/kwaliteitverhouding:8


Totaal:
6.8

ria.jpg
Ria’s Eetcafé
Uelserweg 125
7663 TD Mander
Tel nr: 0541 – 351022

Comments are closed.